Kan han gøre det igen?

10-04-2018 10:03

Camilla Tiefensee Schrøder

World Cup-finalen i Paris står for døren, og sidste års vinder, McLain Ward, får hård konkurrence i feltet af 39 springryttere fra 11 forskellige lande

Copyright Ridehesten.com
McLain Ward og HH Azur
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den amerikanske springrytter McLain Ward vandt sidste år World Cup-finalen i Omaha, og når årets finale løber af stabelen i Paris denne weekend har han medbragt samme hoppe – og måske muligheden for at vinde for andet år i træk.

Det er sjældent, samme rytter og hest vinder to år i træk, men det er dog sket før. Ifølge FEI lykkedes det for canadiske Ian Millar og Big Ben i 1988 og 1989 og for britiske John Whitaker og Milton i 1990 og 1991.
Det har endda lykkedes nogle legendariske ekvipager at vinde World Cuppen hele tre gange i træk. Senest skete det for tyske Meredith Michaels-Beerbaum og Shutterfly, som vandt i både 2005, 2008 og 2009. Mange husker nok også Brasiliens Rodrigo Pessoa, da han med Baloubet du Rouet vandt tre sæsoner i træk fra 1998-2000.

I år har tyske Marcus Ehning, som er til start på Cornado NRW, muligheden for at skrive historie, hvis han går hen og vinder. Han har nemlig vundet tre gange før – med tre forskellige heste, og han kan dermed blive den første nogensinde, der formår at vinde World Cuppen hele fire gange.
Ud over Marcus Ehning og McLain Ward er der yderligere tre ryttere i feltet, der tidligere har vundet titlen: USA's Beezie Madden, tyske Daniel Deusser og schweiziske Steve Guerdat. De to sidstnævnte er begge kvalificeret med to heste.

Se den fulde liste over finaledeltagere.

Men det er naturligvis ikke kun de tidligere vindere, der har chance for at løbe med sejren i årets finale.
McLain Ward udtaler:
– Enhver af de 25 bedste ryttere i finalen er i stand til at vinde titlen. Henrik von Eckermann var tæt på mig sidste år, og han har haft en god sæson i år. Men der er også andre kandidater. Det vigtigste for mig er at fokusere på mit job og min præstation. Men med min hoppe HH Azur vil min vigtigste opgave være at ride hende så godt som muligt, og hvis det lykkes for mig, så har jeg en god chance for at vinde, siger McLain Ward.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen