Juniorerne sikrer endnu en dansk EM-medalje

25-07-2024 21:10

Lige nu er de danske pony- og juniorryttere i Opglabbeek for at kæmpe om titlen som europamester. I dag vandt ponyrytterne EM-sølv i holdkonkurrencen, og nu har juniorerne ligeledes sikret endnu en holdmedalje til Danmark

Copyright Ridehesten.com
Anna Teibel Raben og Sparaday red fra banen i dag med armene over hovedet. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

I går lagde den første halvdel af juniorerne ud til europamesterskaberne i Opglabbeek, Belgien. Med to stærke præstationer, var Danmark i medaljekurs, hvor det efter gårsdagens resultat ville ende med en bronzemedalje. Foran Danmark lå nemlig hollænderne på en andenplads, og tyskerne lå som foreløbig vinder af holdkonkurrencen. I dag skulle sidste halvdel af ekvipagerne på banen, og her vendte Danmark op og ned på resultatet og red sig til en vanvittig flot sølvmedalje i dette års europamesterskab for hold. 

I går var Clara Cordes Arnkjær på Brianna e. Fuerstenball Old/ Farewell III på banen, hvor parret sikrede sig klassens hidtil bedste resultat, nemlig 72,758%. Ligeledes var Josephine Gert Nielsen og Bravio Bianco e. Belantis/ de Niro 6 i ilden for at kæmpe for de røde og hvide farver. De leverede et flot ridt og blev belønnet med 67,455%. Pigernes resultat var nok til en foreløbig bronzemedalje, men i et mesterskab kan alt ske, og i dag skulle de to sidste ekvipager fra det danske hold på banen, for at kæmpe det bedste de overhovedet kunne, for at sikre en dansk holdmedalje. 

Først på banen i dag var Michella Skovsager og Blue Hors Zampalo e. Blue Hors Zack/ Brantano II. Parret leverede et flot ridt og blev belønnet med 70,243% i dagens konkurrence. Det var ikke blot et godt resultat for det danske hold, men lagde også ekvipagen lunt i svinget i den individuelle konkurrence, hvor de indtil videre har placeret sig som 11. bedst. 

Copyright Ridehesten.com
Michella Skovsager og Blue Hors Zampalo red et flot program i dagens anden afdeling af holdmesterskabet. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Ligeledes var Anna Teibel Raben og Sparaday e. Toerveslettens Spartacus/ Don Frederic 3 på banen som sidste danske rytter. Nu gjaldt det alt eller intet, hvis Danmark skulle rykke sig forbi hollænderne. Anna og Sparaday gav alt de havde i sig, og red et suverænt ridt, faktisk også klassens andet bedste, og blev belønnet med 73,909%. Anna red ud af banen med hænderne hævet over hovedet, og med god grund. Hun havde lige været med til at sikre Danmark sølv ved dette års europamesterskab for hold. Ligeledes lagde hun sig med dagens resultat på en foreløbig, flot individuel andenplads. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Teibel Raben og Sparaday sikrede ikke bare dansk hold-sølv, men også en foreløbig andenplads i den individuelle konkurrence. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Danmark formåede altså at kæmpe sig forbi hollænderne med 216,122 point. Holland endte på en tredjeplads med 214,364 point, mens ingen kunne slå de stærke tyskere, der endnu en gang tog sejren, denne gang med 223,696 point. I morgen gælder det den individuelle konkurrence, hvor ponyrytterne er først ud, og herefter er det juniorernes tur. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen