Junior- og ungryttere videre til finalen

07-09-2018 20:14

Camilla Tiefensee Schrøder

Første runde af Nations Cup-finalerne er blevet afviklet i Opglabbeek, og de danske junior- og ungryttere har sikret deres hold en finaleplads med flotte placeringer i toppen af feltet

Copyright Ridehesten.com
Camilla Mortensen og Handybeat red en nulrunde for juniorholdet i nationsspringningen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den første Nations Cup-finale nogensinde for pony- children- junior- og ungryttere er i fuld gang i Opglabbeek, Belgien. Både junior- og ungrytterne er kommet rigtig flot fra start og blander sig i toppen af den europæiske springelite efter fredagens første runde af nationsspringningen. Det lykkedes begge holdene at slutte blandt de seks bedste og dermed at kvalificere sig til søndagens endelige finale.

Stabilt og højt niveau
Ungrytterne ligger på en foreløbig delt tredjeplads med Italien med sammenlagt kun fire fejl. Schweiz og Belgien ligger på en delt førsteplads med nul fejl til hvert hold.
Jessica Toelstang/Bjerglunds Campari og Clara Hallundbæk/HH Best Buy sprang begge fejlfrit, mens Benedikte Rie Truelsen/Cassina og Christina Nielsen/Griffin klarede banen med hver fire fejl. Når alle fire resultater tælles med, havde det danske hold færre fejl end den tætte konkurrent Italien, som havde en rytter på holdet med otte fejl.

Se resultatlisten for CSIOY

Tæt i toppen
Juniorlandsholdet blev nummer fire med et flot resultat på kun fem fejl. Camilla Mortensen/Handybeat sprang fejlfrit, mens Theodor Linde og Grand Cru Van Paemel fik en tidsfejl og hans søster Philippa på I Caipiroska fik fire fejl.
Fjerdepladsen deler det danske hold med Italien og Belgien, som opnåede samme resultat, så der er lagt op til tæt kamp om topplaceringerne i den endelige finale. Irland vandt runden med nul fejl.

Se resultatlisten for CSIOJ

Childrenlandsholdet sluttede på en ottendeplads med ni fejlpoint, hvilket betyder, at de ikke går til finalen, men til gengæld skal springe Challenge Cup lørdag. Bedste individuelle resultat opnåede Amalie Reimer Nielsen, som red fejlfrit på Pionier II.

Se resultatlisten for CSIOCh

Nyheden fortsætter efter annoncen

Individuelle placeringer
De danske ryttere red også topplaceringer hjem i de individuelle klasser. Her blev det bl.a. til en andenplads til Benedikte Rie Truelsen/Kouffa i Prijs Ifor Williams - CSIOY, hvor Sofie Yderstræde Bucka/Champion de Quidam RV og Christina Nielsen/Lambert Ask også sluttede i top 6 med nulrunder. I Prijs Stephex - CSIOJ red to af de danske juniorryttere fejlfrit: Alexander Godsk og Cabrio på tredjepladsen, mens Theodor Linde blev nummer fire med Salto des Nauves H D C.

Se start- og resultatlisterne

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen