Julegaveønsker og hjemmetræning

17-12-2018 10:03

Mangler du lige en ide eller ønske til julegaven, så kan du læse artiklen "Optimering af rytteren - Ideer til juleønsker" i magasinet Ridehestens decemberudgave - og i januar giver vi gode råd til brug af træningsudstyret

Copyright Ridehesten.com

Mental- og fysisk træner Lars Mars har gennem de seneste måneder givet gode råd til anden træning end ridning for at styrke rytteren, øge rytterens balance både fysisk og mentalt. I magasinet Ridehesten har man kunnet læse en lang række artikler om emnet, og i decemberudgaven lavde Lars et potpourri af udstyr til tillægstræning, som kan bruges af, og gavne de fleste, uanset alder og ride niveau. Træningen med udstyret vil både kunne gaven rytteren samt ponyen/hesten. 

Hjemmetræning
- Det er blevet meget populært at få behandlet sin pony/hest med massage eller anden alternativ behandling, det er selvfølgelig super godt at hjælpe og være god ved sin pony/hest – men rytteren kan også selv gøre meget for at nedsætte risikoen for, at ponyen/hesten skal kompensere og spænde uhensigtsmæssigt. Det er let at komme i gang med hjemmetræning, og med ganske lidt udstyr kan rytteren hjælpe både sig selv og ponyen/hesten, forklarer Lars Mars.

I januar udgaven af magasinet Ridehesten kan du læse Lars Mars’ forslag til øvelser med det omtalte udstyr. Det er enkelt udstyr, som fitnessbold, elastikker, balancebræt, massagebold mm.  

- Rytteren kan med stor fordel lave træning sammen med forældre, søskende eller kæreste. Det er både sjovere, mere underholdende, og motiverende at lave tillægstræning sammen. Og så vil det jo både give kvalitetstid og  god træning for alle parter. Det er jo en win-win-situation. Man kan f.eks. lave en form for cirkel-træning, hvor man skifter mellem 4-6 forskellige øvelser, 2-3 runder, så man får trænet det meste af  kroppen i en runde. Ved korrekt og målrettet fysisktræning kan vi opbygge en rigtig god kropsforståelse, samt aktivere og påvirker nervebane-signalerne fra hjernen til styrkelse eller forbedring af flg.:

  • Koordination - Motorik og Balance - Stabilitet - Reaktion
  • Styrke – til at holde en bedre position på ponyen/hesten 
  • Nedsætter risikoen for overbelastningsskader for både rytter og ponyen/hesten
  • En stærk og smidig krop fungere bedst. 

- Husk at lave stræk- og smidighedsøvelser med eller uden udstyr. Med kosteskaft, foam roller og massagebolde kan vi gøre det lidt mere optimalt.  Tillægstræning til ridningen hjælper ikke kun på det fysiske område – når vi gør noget ekstra til vores sport vil dette også smitte af og styrke os mentalt, slutter Lars Mars. 

Du kan tegne abonnement på magasinet Ridehesten HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen