Jubi's Tenacitys rejse mod USA

03-02-2023 06:33

Annika Knudsen Lorentsen

Fornyligt skrev vi om Dansk Varmblodsvallakken Jubi's Tenacity, som nu går Grand Prix i USA. Tidligere ejer, Trine Lind, fortæller nu om rejsen med den talentfulde hest, som hun har haft i 9 år inden han rejste til USA

Copyright Ridehesten.com
Trine Lind og Jubi's Tenacity. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 13-årige Jubi's Tenacity e. Tailormade Temptation/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Judy og Birger Jensen) gik fornyligt Grand Prix i USA med amerikanske Jan Ebeling, som tilbage i 2012 repræsenterede sit land ved OL i London. 

Den velgående vallak er opdrættet i Danmark, og de første mange år af sit liv tilbragte han også på dansk jord. Her var han i størstedelen af tiden ejet af Trine Lind, som købte ham i foråret 2013. 

– Han var min første hest efter ponytiden, og jeg ejede ham i perioden fra foråret 2013 til efteråret 2021. Vores bedste resultater var en fjerdeplads ved DM for U25, det at vi var en del af U25-bruttotruppen og at vi fik placeringer i ECCO Cup 2020, forklarer Trine og fortsætter: 

– Corona satte dog en stopper for en del stævner, men vi nåede at starte et par Grand Prix-klasser ved nationale stævner i 2021 inden han flyttede til Californien. 

Copyright Ridehesten.com
Trine Lind og Jubi's Tenacity. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var Trine Lind selv der uddannede ham i samarbejde med sin træner Bjarne Nielsen, men da hun var udenlands i et år, lånte hendes søster Louise ham. Hun red derfor Tenacity ved UVM, og overlod tøjlerne til Trine igen, da hun vendte hjem. Trine startede blandt andet Tenacity ved DM for senior i 2021. 

– Han blev købt af Ann Romney, som er 73 år og selv rider ham. Hun havde Jan Ebeling til at starte ham ved det internationale stævne, og inden det havde de kun haft en national start sammen, hvor de red til mere end 71 procent i Grand Prix, fortæller Trine og slutter: 

– De er så glade for ham, hans gode temperament og ridelighed, at de har spurgt mig, om jeg har endnu en stående. Men Jubi er en ener.

Læs om Jubi's Tenacitys internationale Grand Prix-debut her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen