Jon D. Pedersen 25-års jubilæum

31-07-2013 17:45

Signe Wiese

Torsdag den 1. august kan berider Jon D. Pedersen fejrer sit 25 års jubilæum som berider og daglig leder hos Dalumgaard Rideklub - dagen markeres med en reception på Dalumgaard

Copyright Ridehesten.com

Det er ikke ofte at en berider kan fejre 25 års engagement hos den sammen rideklub - men det kan exam. berider Jon D. Pedersen i morgen, hvor han har 25 års jubilæum hos Dalumgaard Rideklub ved Odense.

Dagen markeres med en reception hvor Dalumgaard Rideklub byder på et glas - arrangementet starter kl. 16.

Jon D. Pedersen har tidligere været en meget succesfuld landstræner for de danske junior- og ungryttere i dressur, og har også selv haft en imponerende karriere på dressurbanerne med deltagelse i OL, EM og VM. Jon D. Pedersen er udlært hos nogle af de mest navnkundige læremestre i dansk ridesport. Han kom i lære som 17-årige hos Børge Rasmussen, herefter gik turen til Nis Valdemar og uddannelsen til berider blev afsluttet hos Knud Dam Ikast. 

– Da jeg startede op efter endt læretid havde jeg plan, forklarer Jon, da Ridehesten snakkede med ham tidligere i dag. – Jeg vil gerne prøve lidt forskelligt, komme lidt, prøve at være selvstændig osv., og derefter finde et mere permanent sted. Jon forklarer at han havde et ”ønskesteder” hvor han gerne vil være, og et af de steder var Dalumgaard.

– Det er på landet, men alligevel tæt ved en storby, og det er en anden befolkningsgruppe man finder sådan et sted, forklarer Jon, der også fremhæver faciliteterne og rammerne på Dalumgaard, som noget af det han var begejstret for dengang, og som han stadig sætter meget pris på i dag.

– Det var jo lidt af en ruin da jeg kom til, men det var alligevel et sted med historie og med charme, og det synes jeg er vigtigt, fortæller Jon, og fortsætter: – Det er rart sted at have hest, og jeg nyder det hver gang jeg rider på banen nede i haven, med de store træer, og den flotte hovedbygning.

Jon D. Pedersen fremhæver også den stabilitet Dalumgaard har givet ham og familien, som en af årsagerne til at han i morgen kan fejre sit 25-års jubilæum. – Børnene har været glade for at bo og gå i skole i området, og vi har kunnet have et ordenligt familieliv, hvilket jeg oplever, kan være meget svært for mange beridere, forklarer Jon.

– Samtidig har jeg haft meget frihed, og jeg har stort set kunne få det som jeg ville have det, og jeg har haft tid til min egen ridning, og til jobbet som landstræner – det har været en god base.

Mange beridere, der er ansat i rideklubber oplever ofte problemer i samarbejde med skiftende bestyrelser, men det fortæller Jon D. Pedersen at han stort set har været skånet for. – Jeg har altid haft et godt samarbejde med bestyrelsen, og det skyldes jo nok bl.a. at mange at dem, har været der næsten ligeså længe som mig, hvis ikke længere, forklarer Jon, og fremhæver bl.a. Dalumgaard Rideklubs mangeårige formand, Jette T. Poulsen, der allerede var i bestyrelsen, da Jon blev ansat for 25 år siden.

– Jeg har været meget privilegeret her, slutter 25-års jubilaren.

Dalumgaard Rideklub

 

 

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen