Jeg løber mange kilometer i Herning!

19-02-2015 10:45
Avl

Når 22-årige Christian Springborg drager til hingstekåring i Herning, ved han, at det bliver fem travle dage, hvor han får tilbagelagt mange kilometer. Han er ansvarlig for fremvisningen af hingstene fra Blue Hors

Copyright Ridehesten.com

Christian Springborg har været aktivt med i Herning siden 2009, hvor han startede med at mønstre for Blue Hors. Den gang var han kun 16 år og blev tildelt Hestens værns mønstringsmedalje, hvilket gav ham blod på tanden til at fortsætte.

- Jeg glæder mig mest til mønstringen af hingstene på fastbund om torsdagen. Det er en speciel dag, fordi hingstene er friske, stemningen er i top og alle glæder sig til at se og vise hingstene. Det er sjovt og spændende, når både klargøringen af hingstene og selve fremvisningen bliver gjort med absolut perfektion, fastslår Christian.

Hans ansvarsområde er sammen med kollegaerne Martin Klavsen og Karsten Petersen, at de unge hingste bliver klargjort og fremvist efter alle kunstens regler. Det omhandler lige fra at ordne stald om morgen til at vise dem frem for hånd i arenaen foran dommerne. Der bliver gået og løbet rigtig mange kilometer i Herningdagene, og i år har Christian tænkt sig at have en skridttæller på, for at se hvor mange kilometer det egentlig bliver til.

- Jeg skal mønstre fire 3-års hingste og en 4-års hingst. Det vil sige, jeg har fem hingste, som jeg skal vise frem. Fem gange på banen torsdag på fastbund, fem gange på banen, når Karsten skal longere fredag, fem gange banen lørdag, når hingstene skal vises løse og så vil tiden vise, om vi ikke er heldige at stå med et par præmiehingste om søndagen, siger Christian fuld af forventning.

Han synes, at det er en god afveksling fra hverdagen at komme til Herning og møde en masse venner, kollegaer og familiemedlemmer.

- Så selvom der selvfølgelig er meget arbejde, vil der også være tid til at få nogle hyggelige hingstesnakke med en masse bekendte, slutter Christian.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen