"Jeg glæder mig til at komme ind og ride"

12-04-2018 20:10

Camilla Tiefensee Schrøder

Selvom man rider mod verdens bedste heste og ryttere, er det stadig den samme midterlinje, lyder det fra Daniel Bachmann Andersen, som føler sig "rimeligt cool" og fuldstændig klar op til sit livs første World Cup-finale

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack ligger lige nu på en 17.plads på FEI's verdensrangliste, hvilket gør Blue Hors Zack til en af verdens højst rangerede avlshingste i international dressur.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdens bedste dressurryttere har taget deres bedste heste med til World Cup-finalen, og danske Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack (e. Rousseau/Jazz) er iblandt dem. Selvom det er den 27-årige Blue Hors-beriders første World Cup-finale og han tilmed er blandt de yngste ryttere i feltet, lader han ikke præstationspresset stige ham til hovedet.

– Det er den samme midterlinje som til alle andre stævner. Jeg er faktisk rimeligt cool med det. Jeg kender Zack så godt nu og synes, jeg har ham rigtig godt på plads, siger dressurrytteren over telefonen fra Paris, hvor han er vel ankommet sammen med Zack og hestepasseren Robbie.

– Det er en lang tur, men det er gået fint med at køre herned. Zack er ved at være erfaren i at rejse, og det er lidt den samme afstand som til Salzburg, hvor vi var til world cup-kvalifikation i december. Han var lidt træt efter rejsen, da vi trænede i går, og så fik han lidt ro, og i dag er han helt super, lyder meldingen fra Daniel, som glæder sig til at ride Grand Prix i morgen.

Zack bliver bedre og bedre
Den danske duo har opnået rigtig flotte resultater i deres tre World Cup-kvalifikationsrunder. De brød for første gang 80%-grænsen ved kvalifikationen i Herning i oktober, hvor de scorede 80,305% for deres kür, og siden er det gået støt opad med 80,305% i Salzburg og senest 81,475 % i Neumünster. Daniel er gået målrettet efter at komme i den prestigefyldte finale, og nu er målet nået.

– Det betyder allerede rigtig meget at ride world cup-kvalifikation, men når man kommer til finalen, så er der et helt andet tryk på. Der er rigtig meget respekt og omtale i medierne, også de store internationale sportsmedier, der ikke kun skriver om hestesport. De er virkelig de bedste ryttere i verden, der er her, og de kommer med deres allerskarpeste skyts. Der bliver helt sikkert hård kamp i toppen, sige Daniel Bachmann Andersen.

Selv har han en målsætning om at komme med i top 8.

– Det er også realistisk, hvis det går godt. Jeg har ikke den mest fordelagtige startplads som nummer tre, men rider du godt og leverer du varen, så er det lige meget. Jeg har en forventning om at gå ind og gøre mit aller-aller-bedste med Zack, og mere kan man sådan set ikke gøre. Vi er stadig nye i Grand Prix, har kun været et år sammen på internationalt Grand Prix-nivau. Hver gang er jeg forbløffet over, hvor fantastisk han kan gå derinde. Det føles som om, han bare bliver bedre og bedre med tiden. Han er kun 14 år og har måske 3-4 år tilbage i topsporten, så det er vildt spændende, siger Daniel Bachmann Andersen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I morgen skal World Cup-finalisterne ride Grand Prix, og startlisten ligger allerede klar. Daniel og Zack har starttid klokken 15.48. Klokken 16.42, lige inden pausen, skal Zacks søn Glock's Zonik på banen med hollandske Edward Gal. Storfavoritten Isabell Werth og Weihegold OLD rider på banen som den næstsidste ekvipage klokken 18.09.
Finalen i kür rides lørdag klokken 14.

World Cup Paris livestreames via FEI Tv. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen