Janeiro P. med flest medaljeaspiranter

28-08-2024 12:39
Avl

I alt 44 RDH-kårede hopper møder til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg med mulighed for at opnå en opdrættermedalje

Copyright Ridehesten.com
3-års fløjhoppen på Korshøjgaard, Søbakkehus Miss Malfoy med sin rytter Cecilie Hedegaard. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Henholdsvis fredag og søndag møder ni springhopper og 35 dressurhopper, der alle er kåret i RDH, til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg som aspiranter til en opdrættermedalje i bronze, sølv eller guld.

Med undtagelse af to 8-årige dressurhopper, der fremstilles med baggrund i egne konkurrenceresultater, er resten af feltet udtaget af kåringskommissionen i forbindelse med deres kåring i RDH – enten ved en stationsafprøvning eller ved sadelkåring.

Hos springhopperne gælder det, at de ni hopper er efter ni forskellige hingste, men blandt de 11 udtagne hopper er to efter Jewel Ask Z DVH 1325, der dog kun repræsenteres på eliteskuet af den ene datter.

Copyright Ridehesten.com
Springfløjhoppen fra Green Dressage på Fyn, Valene Ask med sin rytter Laura Søgren Gade. Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I den mere talrige kollektion af dressurhopper er dominerer en række hingste med flere udtagne hopper, og således har hingstene Quaterhit DVH 1266, Revolution DVH 1234 og Vitalis DVH 1305 hver tre døtre med. Den danskavlede Iron DVH 1374 (opdr. Michelle Vicky Nedergaard), der desværre døde meget ung forud for en forventet stor dressurkarriere, har hele fem døtre udtaget.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette års mest dominerende faderhingst er Sezuan-sønnen Janeiro Platinum DVH 1309 med intet mindre seks døtre som medaljeaspiranter. Endvidere er unge hingste som UVM-guldvindere Hesselhoej Down Town og Hollandske Jameson RS2 far til hopper hver.

På modersiden har eliteguldmedaljehoppen Polka Fascnination M e. Fürstenball, der er mor til Årets dressurhoppe sidste år, igen en datter med, nemlig Polka Gold M e. Glamourdale. Elitehoppe Atterupgaards Dicte e. Caprimond, der forrige år modtog Matinés vandrestatuette som Årets dressuravlshoppe og er mor til bl.a. fem kårede hingste og en sølvmedaljehoppe, har også i år en datter udtaget til eliteskuet, Atterupgaards Dixi. Endvidere er  Atterupgaards Dictes oldedatter  Atterupgaards Darla også udtaget. Blandt medaljeaspiranterne er også sidste års bedste 2-års hoppe Berger's Raven e. Revolution/ Sunny-Boy.

Hos springhopperne ses elitehoppen Valerie Ask e. Larimar som mor til medaleaspiranten Valene Ask. Valerie Ask er i forvejen mor til bronze-, tre sølv- og en guldmedaljehoppe, hvoraf sidstnævnte Vicky Ask var Årets springhoppe i 2021. Valeria har også datterdatteren Vigga Ask udtaget i år. 

Medaljeaspiranten Qualibra er datter er hoppen Chelsea e. Cormint, der har fået to sønner udtaget til hingstekåring og er mor til sidste års finaleføl, Armageddon DWB, og så er Chelsea datter af Chania, som fik guld for afkom i forbindelse med DV's hingstekåring i 2023.

Startlister for eliteskuet og B-stævnet i dressur.

Copyright Ridehesten.com
Den 4-årige Janeiro Platinum-datter Gracieuse Kilen, der var fløjhoppe på Korshøjgaard, viser her af dens rytter Marie Witt Poulsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner