Irsk sejr i 5-års finalen

22-09-2013 12:34

25 unge 5-års heste mødtes i en forrygende spændende omspringning ved UVM på Zangersheide og der blev i høj grad redet efter sejren og æren

Irske Greg Broderick kom til UVM-finalen med en sejr i det irske springchampionat i bagagen og dermed var selvtilliden i orden, da han red på banen med Arraghbeg Clover e. Captain Clover/Bonnie Prince registreret i ISH. Den praktisk, springende hoppe er naturlig forsigtig, fortæller rytteren og han kunne derfor ride i et opskruet tempo gennem ompringningningsbanen.
- Hun har vundet mere end 90.000 euro over de sidste seks uger, fortæller rytteren, da hoppen også blev udnævnt til bedste avlshoppe ved Dublin Horse Show, hvor hopperne vurderes for eksteriør og springteknik.
- Det ville måske nok være for hårdt for de fleste heste at gå et championat den ene uge og UVM på Zangersheide den næste, men ikke for hende, hun har masser af blod og energi og hun bliver aldrig træt. På spørgsmålet om hvorvidt den første klasse var for svær for de unge 5-årige heste under UVM, svarer Greg Broderick, ja for de fleste, men jeg havde ingen problemer, men min hoppe er også noget mere erfaren end de fleste 5-års heste og så er der også et andet prositivt træk ved hoppen, hun bliver mere og mere smart, jo flere baner hun springer. I den stald han rider avler de på 25 hopper årligt - og tanken er da også at der skal laves noget embryo transfer på Arraghbeg Clover, der samler alle kvaliteterne fra sin far Captain Clover og sin irske fuldblodsmor i et. 

På andenpladsen fulgte nok en irsk rytter denne gang på en KWPN-registreret vallak Castlefield Denver e. Quasimodo Z/Uft med franske Guillaume Batillat og Invible Star e. Winningmood van de Arenberg/Skippy II på bronzepladsen. 
Søren Møller Nielsen sluttede på en 29. plads med Cavall Ask med en tidsfejl i hovedspringningen.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald