Intens og nervepirrende finale KRAFFT Tour (video)

09-03-2019 12:32

Annika Knudsen Lorentsen

Mange af de 25 amatørryttere havde nerverne ude på tøjet og kæmpede bravt for at sejre i dagens finale. Nathalie Berggren bevarede roen og sikrede sig en velfortjent sejr

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en udfordrende bane, der mødte rytterne i dagens finale. Klassen blev afviklet i en metode A tidsspringning, og banen lagde op til både snævre vendinger og højt tempo.

I forhold til de to indledende runder var sværhedsgraden sat væsentligt op, og højden på springene var også hævet til 120 cm. Kun de fem bedste ryttere formåede at ride banen fejlfrit, mens alle andre ryttere fik fejl på banen. Især dobbeltspringet og en stor okser langs publikumsrækkerne gav fejl til mange ekvipager. 

Bedst af de fejlfrie var Nathalie Berggren og hesten Wizal III F. Vejgård e. Carson Ask/Looping (opdr. Toni Hørup). Nathalie red med stort overblik, og kom flot rundt med Wizal, som kvitterede med at springe fejlfrit på alle forhindringer i tiden 52.20. Mere end to sekunder hurtigere end andenpladsen.

Det store overblik fra ekvipagens side og en lille portion held, afgjorde dagens finale, så Nathalie og Wizal nu kan kalde sig vindere af KRAFFT Tour of Amateurs 2019.

Med vindertitlen følger den eftertragtede plads ved det svenske finalestævne ved Falsterbo Horseshow.

Nathalie fortæller i videoen nedenfor, hvor glad hun er for at vinde, og at hun ser frem til at deltage i Falsterbo. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Nathalie rider med ro og overblik, og vi er glade for, at det store fokus vi gennem flere år har lagt på det mentale aspekt, har givet pote i dag, så det har resulteret i en sejr til Nathalie på finaledagen, fortæller Nathalies far efter klassens afslutning. 

Copyright Ridehesten.com

Andenpladsen gik til Julie Lund Terkelsen og Argentina e. Cancara/Corrado I. Julie Lund Terkelsen gav den virkelig gas og red en super flot tur. Argentina viste stor kvalitet, da afstanden til næstsidste forhindring blev meget tæt. Alligevel præsterede hoppen at springe fejlfrit over forhindringen. Julie Lund Terkelsen og Argentina red i en tid på 54.79 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Julie Lund Terkelsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen blev det Mie S. Rasmussen, som under hele stævnet har leveret fejlfrie runder. Hun red på Umani e. French Buffet Xx/Zep - og ekvipagen kunne med en tid på 58.46 sekunder tilføje endnu en topplacering til samlingen. 

Fjerdepladsen gik til Alberthe Studsgaard og Cobold 51 e. Cassaro/Quinar. Parret red en flot fejlfri runde i tiden 60.68 sekunder. På femtepladsen fik vi klassens sidste fejlfrie rytter Julie Zoëga Søndergaard på hesten Jivaro de Laubry e. Indorado/Skippy II. Parret red en sikker og kontrolleret fejlfri runde i tiden 65.98.

Det blev Johanne Gallus og Heart Beat's Brakeout e. Heartbeat/Limbus (opdr. Bjarne Nielsen) og Berit Wheler på Lasar H e. Solos Landtinus/Lucky Light (opdr. Birthe og Poul Holfelt,) der kunne besætte de sidste to placeringer som henholdsvis nr. seks og syv. 

Se resultatlisten her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner