Ingen russiske ryttere til OL

26-12-2023 16:09

Annika Knudsen Lorentsen

FEI har meddelt, at ingen russiske eller hviderussiske ryttere vil få mulighed for at deltage ved næste års Olympiske Lege i Paris

Copyright Ridehesten.com
En visualisering af hvordan det kommer til at se ud på ridestadion i Versailles, hvor ridningen skal afholdes. Foto: Paris24
Nyheden fortsætter efter annoncen

Næste år kan atleter fra Rusland og Hviderusland se frem til at deltage ved OL i Paris under neutralt flag, men det gælder dog ikke for ryttere fra disse lande. 

Det meddeler det internationale forbund FEI. I november åbnede Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for at atleter fra Rusland og Hviderusland kan deltage i OL i Paris, men for rytternes vedkommende bliver det ikke muligt, da de to nationer har været udelukket af FEI siden marts 2022. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Måden hvorpå man sikrer kvalifikation til ridesportsdisciplinerne ved OL individuelt er gennem FEI's OL-ranglister, og resultater fra perioden 1. januar til 31. december 2023 er gældende. Da ingen russiske eller hviderussiske ryttere har været til FEI-stævner siden marts 2022, så er det naturligt, at ingen vil få adgang til OL.

Det internationale forbund meddeler samtidig, at det ikke bliver muligt for hverken Rusland eller Hviderusland at tilmelde sig til stævner i 2024.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen