Dufour drømmer stadig om OL 2024

01-02-2023 09:02

Annika Knudsen Lorentsen

Cathrine Laudrup-Dufour sagde for få dage siden farvel til sin tophest Bohemian, og dermed har hun pt. ikke en uddannet Grand Prix-hest i stalden. Den 30-årige rytter, er dog fortrøstningsfuld og motiveret, og hun drømmer fortsat om OL i Paris, og lige nu er det den 8-årige Vividus QRE der står først for

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Bohemian ved OL i Tokyo 2021. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Spørgsmålene er strømmet ind til den 30-årige danske dressurstjerne, der for få dage siden solgte sin tophest Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, som er hesten der førte hende til en 4. plads ved OL og flere medaljer ved EM 2021. Tilbage i efteråret sagde hun ligeledes farvel til Vamos Amigos e. Vitalis/Blue Hors Hotline, som var hesten hun red med stor succes ved VM i Herning i sommers. 

Det betyder, at Cathrine Laudrup-Dufour nu står uden en uddannet Grand Prix-hest i sin række af konkurrenceheste, og dermed er spørgsmålet opstået omkring hendes plan for OL 2024. På sin Instagram fortæller, Cathrine, at hun stadig drømmer om OL i Paris. 

– Der er rigtig mange der spørger, hvad jeg gør i forhold til OL. Jeg ved umiddelbart ikke hvad der skal ske, men jeg har utroligt meget ro i maven, for jeg har nogle skønne heste herhjemme. Jeg har sagt det før; jeg er ikke den helt store stævnerytter. Jeg kan godt lide at ride de store stævner, men jeg lever og ånder for den daglige træning herhjemme, fortæller hun og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour med Vamos Amigos ved VM 2022. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Lige nu er fokus på nogle unge heste, og jeg nyder virkelig arbejdet med alle stjernerne herhjemme. Når det så er sagt, så er der en helt masse mentalt, der skal falde på plads i forhold til at ryge fra verdensranglistens nr. 2 og 3, til at være helt ude af Grand Prix sport noget tid. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cathrine har i mange år samarbejdet med Rasmus Bagger, som er mentaltræner, og sammen med ham har hun lagt en plan. 

– Vores snak gik ud på at finde ud af, om jeg er okay i det hele, og det er jeg egentligt. Jeg har benene plantet på jorden, og selvom det gør ondt i hjertet at miste en rigtig god hest og ven, så er jeg nødt til at se fremad og drømme nye store mål. Og jeg har jo før været garant for at turde drømme meget store mål, og derfor, for at svare på nogle af spørgsmålene, så drømmer jeg stadig om OL 2024. Lige nu er det Vividus der står først før, men det kan også være, at vi finder nogle flere heste undervejs, forklarer Cathrine. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour ved OL i Rio i 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Fremtiden i fokus
Bohemian var ejet af familien Zinglersen, som både er en nær ven og samarbejdspartner for Cathrine og hendes hustru Rasmine Laudrup-Dufour. Planen er, at familien Zinglersen i samarbejde med Cathrine nu vil investere i yngre talentfulde heste, og på den måde sikre Cathrines fremtid i sporten. 

– Jeg vil rigtig gerne bevise overfor mig selv og mit team, at vi kan gøre det endnu en gang, og jeg glædes ved træningen af hestene. Det gør jeg virkelig, og det kan virkelig motivere mig, at jeg nu forhåbentligt skal i gang med at udforme vores næste nye lille diamant. 

Cathrine Laudrup-Dufour har de seneste år været en fast del af den danske dressurelite, hvor hun har vundet to gange individuel sølv og holdguld ved VM 2022 og individuel sølv og bronze, samt holdsølv ved EM i 2021. Hun har deltaget ved OL to gange tidligere, og i 2021 i Tokyo red hun sig til en fjerdeplads i den individuelle kür. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald