Individuelle guldmedaljer ved NM

01-07-2023 13:15

Annika Knudsen Lorentsen

Her til formiddag har flere danskere sikret sig medaljer ved NM i Drammen. Kamilla Ladefoged Rasmussen har vundet guld på springbanen, mens Laura Qvist har vundet guld på dressurbanen. Senere i dag skal flere individuelle mesterskaber afgøres

Copyright Ridehesten.com
Anne Kristine Truelsen og Kamilla Ladefoged Rasmussen, som tog medaljer for senior. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

De individuelle finaler ved nordisk mesterskab i Drammen Norge, er i fuld gang, og i dag skal der uddeles medaljer både på spring- og dressurbanen. 

De første danskere har allerede sikret sig medaljer, og det er blevet til to individuelle guldmedaljer for Danmark her til formiddag. En på springbanen og en på dressurbanen. 

På springbanen var det i seniorrytternes mesterskab, hvor Kamilla Ladefoged Rasmussen sikrede sig den samlede sejr i sadlen på Chico Z e. Clinton/ Quantum. Ekvipagen leverede to fejlfrie runder i dagens afgørende finale, og dermed fastholdte de deres føring, og sikrede sig guldmedaljen. 

Copyright Ridehesten.com
Kamilla Ladefoged Rasmussen med Chico Z. Foto: Privat

– Jeg var meget nervøs og følte et pres i forhold til, at jeg skulle være fejlfri for at vinde. Tiden var ret stram, så det var det der bekymrede mig mest, forklarer en lettet og glad Kamilla efter dagens ridt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kamilla sluttede med samlet 1,14 fejl i mesterskabet, blot 0,01 efter norske Mathilde Kristine Kalland, der tog sølvmedaljen. Bronzemedaljen blev også dansk, og her var det Anne Kristine Truelsen med Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, der leverede to fejlfrie ridt i dag og sluttede med samlet 3,54 fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Qvist og Der Kleine Lord. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Laura Qvist bedst på dressurbanen
Kategori I-ponyrytterne har også været i aktion her til formiddag i deres kür, og her blev det til to danske medaljer. Den ene var af guld, og blev sikret af Laura Qvist med Der Kleine Lord e. Der Feine Lord, som red til 74,142 procent i sin kür. 

Den anden danske medalje i klassen var af sølv, og blev vundet af Maya Leisted Grønbech med Giotto N e. Golde Gate N/Highway N. 

Resten af dagen er deres flere finaler på programmet både i springning og dressur. 

Følg start- og resultatlister fra stævnet. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen