I miljøtræning kan alt lade sig gøre - hvis du har hestens tillid

15-03-2019 07:37

Presenninger, ild og trommelyde. Det er ofte ting, som heste er bange for. Ejner Møller Andersen har specialiseret sig i miljøtræning af heste, og til arrangementet Hesten i Centrum afholdt han en clinic om sine træningsformer

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Miljøtræning er vigtigt, fordi hesten lærer at opføre sig roligt i nye og måske farlige situationer. Det kræver et stort tillidsbånd mellem hest og træner, for hvis du har din hests tillid, så vil den gøre alt for dig, siger Ejner Møller Andersen.

Fjern pres og ros
Godbidder og masser af ros. Træning skal være en positiv oplevelse for både hest og træner, og derfor bruger Ejner Møller Andersen altid godbidder og masser af verbal ros, når han miljøtræner. 
Eksempelvis hvis en hest ikke vil gå over en presenning, så lægger han et pres mod hesten, og lige så snart den tager det roligt og nærmer sig presenningen, så fjerner han presset.
Hestene bliver mentalt udfordret med miljøtræning, men træningen bygges langsom op ved brug af både støj, røg og bevægelse. 

– Hesten skal selv finde ud af, at hvis den stopper op, tager det roligt og ikke går i panik, så forsvinder presset, og den får ros og godbid i stedet. Hvis hesten ikke gør, som jeg ønsker, så ignorerer jeg den uønskede adfærd. Jeg straffer aldrig mine heste, for det er ikke fair, og det ødelægger tilliden, siger Ejner Møller Andersen.

Nysgerrig? Læs meget mere i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner