Brug stævnebanen til miljøtræning

27-08-2021 12:19

Anja Nielsen

Okay, lad os lige begynde fra begyndelsen. Hver dag taler jeg med kvindelige ryttere, som for alt i verden, ønsker at ride stævner, hvor de har HELT ro i maven. Det er den primære årsag til, at ryttere kontakter mig

Copyright Ridehesten.com
En Powerminder ser løsninger og ikke bekymringer, så når hun har en udfordring, så arbejder hun engageret med den, indtil den er løst. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er nemlig min erfaring, at rigtig mange ryttere tænker på stævnerne som noget der skal afgøre om de er gode nok som ryttere og endda i nogle tilfælde som mennesker.

Så, hvis du også har det sådan, at du bliver ekstremt nervøs, allerede når du har trykket ”tilmeld”, så skal du bare vide, at du IKKE er alene. Der er rigtig mange præcis som dig derude.

Der er bare et problem, hvis stævnerne bliver et ultimatum. – altså et spørgsmål om enten eller.

”enten er jeg god nok, eller så er jeg ikke god nok”.

Det er hér vi kan skrue en hel del på knapperne, for dit fokus skal være på noget helt andet. Dit fokus skal nemlig være på din opgave som rytter og jeres opgave som equipage.

Når du har fokus på målet og på resultatet, så taber du fokusset på det du i virkeligheden skal have fokus på.

For det er nemlig sådan, at det du fokuserer på, vokser. Så, hvis du fokuserer på at være bedst i nuet og på at gøre det bedste du kan, udfra det arbejde du har lavet derhjemme, så er det det der vokser. Når du fokuserer på at gøre dit bedste, for at få max resultat ud af dit hjemmearbejde, så er det dét der vokser. –  

Hvis du derimod fokuserer på målet og slutresultatet, så er du ikke tilstede ovenpå din hest, og så har den mistet sin rytter.

Den er med andre ord ”Palle alene i verden”, ude på den bane I rider på.

Spørg lige dig selv; ”performer min hest bedst når jeg er tilstede og udviser maksimalt lederskab, eller når jeg lader den klare sig selv i uvante omgivelser?”

Øhrm, jeg tænker ikke vi behøver andet end at kigge hinanden dybt i øjnene og smile skævt, uden at sige svaret højt. For dén del tænker jeg vi er enige om. 

Så, når dét faktum er på plads, hvad mener jeg så med at du skal bruge stævnebanen til miljøtræning?

Lad mig besvare dét spørgsmål med en lille fortælling fra det virkelige liv.

Det jeg beskriver nu, er specielt meget oppe at vende for tiden for alle de springryttere der er i forløb hos mig.

Indendørssæsonen!

For mange springryttere, fremstår denne terræn-ændring som en mindre udfordring. Mange springryttere vil derfor gerne nå at springe MAX højde, inden indendørssæsonen starter.

Hvorfor, spørger du måske?

Fordi der er mere plads til at sætte af i en højere klasse, hvis man ikke har startet i den højde før, eller det er længe siden sidst. Derfor er en større (udendørs) bane at foretrække, inden man bliver presset ind på en noget mindre (indendørs) bane med (måske) dårligere belysning.

You get the point?

Det er selvfølgelig en begrænsende overbevisning og ikke sandheden.

Så udover at få talt om netop dét faktum at det er en begrænsende overbevisning og hvordan rytteren fjerner den, så arbejder vi også med klare strategier for, hvordan hun bliver klar til at starte højere klasser indendørs, så hun ikke skal vente til foråret med at springe så højt igen.

En Powerminder ser løsninger og ikke bekymringer, så når hun har en udfordring, så arbejder hun engageret med den, indtil den er løst.

Og, hér kommer du ind i billedet.

For hvis du har lyst til at få en af de metoder til at turde ride højere klasser indendørs, som en (i dette tilfælde) springrytter ville få af mig, så skal du blot læse videre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Du skal se dit næste stævne som miljøtræning.

Eksemplet herunder er lavet på en springrytter, men du kan bruge metoden dressur også. Du skal blot bytte udfordringen ud med din egen (fx at din hest ikke kan lide publikum så tæt på, at den ikke kan lide dommertårnet så tæt på osv)

Hvis du gerne vil springe højere, men ikke føler dig sikker i at skulle gøre det indendørs lige nu, så skal du træne det.

Om du skal træne det ved en banetræning, hvor der er kommet en banebygger ud, for at sætte en bane op, og du har betalt et symbolsk beløb for at komme og træne netop denne bane, eller om du tilmelder et stævne og træner selvsamme højde, dét går ud på et.

Du bestemmer selv hvad dit procesmål er.

Er det at gennemføre i nysgerrighed på, hvordan den sætter af, når den har mindre plads?

Er det at tage de spring du føler dig sikker i og se dét som en sejr?

Er det at aftale med dig selv at du som minimum gennemfører halvdelen af banen og træner afstande mv?

Eller er det noget helt andet?

Uanset, så er det DIT stævne.

Du bestemmer farten.

Du bestemmer antallet af spring I tager.

Du bestemmer med andre ord betydningen af den klasse du starter.

Du har kontrollen, for det er dig der bestemmer hvornår I er tilfredse.

Tænk lige over det.

Er det bedre at vente (utålmodigt) tålmodigt på at det bliver forår, så I kan springe højt igen, eller er der mere power I at få knækket koden i en fart, og så komme ud og starte dén klasse hele vinteren, fremfor at sidde og kigge på alle de andre der godt tør?

Det du gør, bliver du god til.

Vil du gerne være verdensmester i at vente og krybe langs væggen?

Eller

Vil du gerne være verdensmester i at knække koder og føle dig uovervindelig?

GO GO GO!

Kh Anja

Powermind Academy

Få flere værktøjer, ved at følge med på Facebook HER, Instagram HER eller besøg min hjemmeside HER.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner