I Herning kan du udvide din horisont med Ridehesten

02-01-2020 08:39

Marie Helene Rigård Rohleder

Mød Cathrine Dufour, lær mere om hestens kropssprog og adfærd med Ute Lehmann, bliv klogere på træningen af den unge springhest med Andreas Schou og forstå din hests frygtreaktioner med Janne Winther Christensen. Det er blot et udvalg af de spændende foredrag, som Ridehesten stolt præsenterer til Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 

 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gennem syv foredrag af en times varighed vil Ridehesten forsøge at gøre alle hesteinteresserede klogere på både uddannelse af springhesten, dressurtræning, adfærdstræning, hestens sundhed, drift af rideskole og hesteadfærd.

Med faglig viden i højsædet og nysgerrigheden som drivkraft præsenterer Ridehesten “Udvid din horisont med Ridehesten”. Foredragene finder sted under Hest & Rytter-messen til Dansk Varmblods Hingstekåring 2020. Alle foredrag er GRATIS for besøgende til Hest & Rytter-messen. 

Formålet med Udvid min horisont med Ridehesten er at blive klogere på hesten og opnå et stærkere samarbejde med de smukke dyr. Både gennem bedre træning af hesten men også gennem en dybere forståelse af hestens adfærd og kropssprog. 

I det følgende kan I læse en kort præsentation af alle vores foredragsholdere. Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Cathrine Dufour
Cathrine Dufour er Danmarks ukronede dressurdroning med et utal af topplaceringer i international dressursport bag sig.
Cathrine Dufour er passioneret, fuld af god energi, og så prioriterer hun altid hestevelfærd og det gode samarbejde mellem hest og rytter højt. Cathrine har gjort det til sin mission at dele ud af sin store viden og ridekundskaber gennem Dufour Club og nu til et af Ridehesten foredrag i Herning. Her vil hun give publikum et indblik i træningen af sine dressurheste, og hvad hun lægger vægt på i uddannelsen af hest og rytter. 7

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen

Ute Lehmann 
Ute Lehmann er hestetræner, underviser, coach og stifter af træneruddannelsen Horse in Harmony. I Herning vil Ute Lehmann holde foredrag om, hvordan vi ved at blive bedre til at forstå hestens kropssprog og signaler kan formindske brug af eskalerende pres i træningen af hesten. Foredraget er praksisorienteret, og fokuserer på hvordan vi kan sætte relationen først, give hesten en stemme og derved forbedre samarbejde med vores heste. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Katja Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Peter Hjuler 
Peter Hjuler er dyrlæge og indehaver af hestehospitalet Horsedoc  i Aarhus. Han har arbejdet som dyrlæge i 28 år og har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af halthed hos heste.
I Herning vil Peter Hjuler holde foredraget "Undgå de fire mest almindelige seneskader", hvor fokus vil være på træning, overvægt, underlag, og her vil Peter Hjuler også forsøge at svare på spørgsmålet "Skader gamacher mere end de gavner?". 

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat

Camilla Stormont 
Camilla Stormont er selvstændig hestetræner og underviser. Camilla Stormont har haft med heste at gøre hele sit liv, og de sidste seks år har hun arbejdet fuldtid med sit eget adfærdscenter, hvor hun træner alle slags heste med alle slags udfordringer. Camilla Stormont var vært og idekvinden bag Ridehestens YouTube-serie “Fri for Fordomme” fra sommeren 2019. 

I Herning vil Camilla Stormont holde foredrag om træning af heste med adfærdsproblemer som eksempelvis stejleadfærd, heste med separationsangst, og heste der løber løbsk. Hun medbringer flere konkrete cases på heste med adfærdsproblemer, som hun vil give os et tæt indblik i, hvordan hun har trænet dem. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

Absolute Horses - Træning af den unge springhest
Andreas Schou driver sammen med sin bror Christian Schou virksomheden Absolute Horses, hvor brødrene træner konkurrenceryttere og heste samt driver en salgsstald. Andreas og Christian er begge erfarne springryttere på internationalt plan. Hos Absolute Horses har de et tæt samarbejde med springtræner Bo Kristoffersen, som tidligere har arbejdet sammen med Rolf-Göran Bengtsson og er tidligere landstræner for Danmark og Sverige.
I Herning vil Andreas og Christian Schou sammen med Bo Kristoffersen holde foredrag om træningen af den unge springhest, hvilke kvaliteter kigger de efter, og hvordan opbygger man et godt management omkring træningen af de unge heste. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

Helle Knudsen
Helle Knudsen er uddannet landmand og driver til daglig firmaet Den Hele Ekvipage Horse Center, som indeholder en rideskole, mountain trail-bane og et rådgivningscenter om hestevelfærd og horsemanship. Helle er en ildsjæl, som kæmper for hestetræning på hestens præmisser og for at skabe en interessant og hyggelig rideskole, hvor børn ikke kun går til ridning, men går til hest.
I Herning vil Helle Knudsen holde foredrag om sit arbejde med rideskolen, og hvordan hun både sikrer god hestevelfærd og holdbarhed for sine elevheste samtidig med udbytterig og alsidig undervisning af eleverne. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

Janne Winther
Janne Winther er lektor og forsker ved Aarhus Universitet og seniorpræsident for ISES (The International Society for Equitation Science). Hun har forsket i heste siden 2001, hvor hun studerede adfærd hos vilde Przewalski heste i et reservat i Ukraine. Siden er det blevet til adskillige forskningsprojekter, hvor der har været særlig fokus på frygtreaktioner, tilvænning, indlæring samt stressbelastning hos heste.
Janne Winther vil holde foredrag i Herning om indlæringsteori og hestens frygtreaktioner, og hvordan man kan træne sin hest til ikke at være bange i forskellige situationer og for nye ting, og dermed øge ridesikkerheden. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen

Følg med på Ridehesten.com og Ridehestens Facebook-side for flere informationer om foredragene! 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen