Hvem vinder DM i Vallensbæk?

20-05-2024 15:47

På torsdag den 23. maj fløjtes første klasse i gang på Vallensbæk Rideklub, hvor årets danmarksmester i dressur for seniorer, U25- og pararytterne skal findes. Derudover er der udtagelse til UVM for 5-, 6-, og 7-års heste

Copyright Ridehesten.com
Sidste års danmarksmester for seniorer, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Fra torsdag den 23. til søndag den 26. maj er de flotte omgivelser på Vallensbæk Rideklub vært for danmarksmesterskabet i dressur for både seniorer, U25- og pararytterne. Derudover er der udtagelsesklasser til UVM for de unge 5-, 6-, og 7-års heste. Torsdag skydes stævnet i gang netop med indledende runde af 5-års udtagelsen, og resten af dagen gælder det for 6-, og 7-års hestene. 

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og Kjeldgårdens Django er en af de ekvipager, der skal ride UVM udtagelse for 5-års heste i Vallensbæk. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Fredagen fløjtes i gang på bane 1, hvor det står på første afdeling af danmarksmesterskabet i paradressur, hvor grad 1-3 skal på banen først. Her er der tilmeldt to ryttere i grad 1, en enkelt rytter i grad 2 og tre ryttere i grad 3. Alle rytterne skal ride Grand Prix B. Efterfølgende er det tid til første afdeling af danmarksmesterskabet i paradressur for de ryttere, der er i grad 4-5. Her er der syv ryttere til start i grad 4, mens der er ti ryttere til start i grad 5. Fredagen sluttes af med en Prix St. Georges, hvor der er 13 deltagere til start. Imens der rides om danmarksmesterskabet på bane 1, er unghestene igen i ilden i indledende runder på bane 2. 

Copyright Ridehesten.com
Renee Igelski og Beyond Dreams skal ride om titlen som danmarksmester for pararyttere i grad 4-5. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Klokken 07.30 lørdag morgen, starter første indledende runde af Agria DRF Mesterskab for U25-rytterne på bane 1. Her er der i alt 18 ekvipager til start, der skal på banen i en U-25 Grand Prix. Efterfølgende er der finaler for pararytterne, hvor der skal findes en dansk mester i både grad 1-3 og grad 4-5. Når klokken slår 15.00 skal seniorerne i ilden i deres indledende runde af danmarksmesterskabet. Her er tilmeldt 28 stærke ekvipager, der skal ride indledende runde af danmarksmesterskabet i Grand Prix. Her er blandt andet Cathrine Laudrup-Dufour til start med hele to heste, nemlig både Vividus Qre e. Zaladin Mi/ Don Charly og Mount St. John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall. På bane 2 afholdes der en Intermediare 1, hvor der indtil videre er tilmeldt 17 ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour har to heste med til DM for seniorer. Her ses hun på en af dem, Vividus Qre. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Søndag, og dermed stævnets sidste dag, er også finaledag for danmarksmesterskaberne. Her skal der både findes en danmarksmester hos U25-rytterne, som skal ride deres kür, og det samme gælder hos seniorerne, der også skal i finalen med deres kür. Søndag bliver altså finalernes dag, hvor en ny danmarksmester for 2024 skal findes. 

Du kan se startlister til stævnet her. 

Copyright Ridehesten.com
De flotte omgivelser hos Vallensbæk Rideklub. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner