Hvem vinder Battle of Champions?

14-09-2024 18:43

Battle of Champions er et nyt koncept for de ryttere, der er blevet placeret til de regionale mesterskaber rundt om i landet. I denne weekend samles de for at dyste om titlen som årets vinder af "Battle of Champions". I morgen afgøres det hele i et brag af en finale 

Copyright Ridehesten.com
Sportsrideklubbens smukke omgivelser er i denne weekend vært for landsstævne i springning for heste, hvor blandt andet Battle of Champions finder sted. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I denne weekend afholder Sportsrideklubben landsstævne i springning, hvor dette års vinder af Agria DRF-mesterskabet for klubhold i springning netop er blevet kåret. Sejren gik til Fyens Rideklub, der kunne tage fra Sportsrideklubben med guldmedaljen om halsen og titlen som dette års danmarksmester i springning for klubhold. Det er dog ikke kun én titel, der dystes om i denne weekend hos Sportsrideklubben. Den nye turnering, Battle of Champions, løber nemlig ligeledes af stablen i denne weekend. I dag har rytterne været på banen for første gang, og i morgen skal det hele afgøres i en nervepirrende finale. 

Battle of Champions er et nyt koncept, som Sportsrideklubben i samarbejde med Nord-Vest Box har skabt for at samle alle medaljetagerne fra de regionale mesterskaber i springning i én fælles turnering. Her er det muligt for de tre bedste placerede U18-, U21- og seniorryttere fra enten distriktsmesterskaberne, Sydjysk Mesterskab eller Sjællands Mesterskabet at deltage. Turneringen afholdes i smukke omgivelser i Bernstorffsparken, og formand for Sportsrideklubben, Jakob Leth har tidligere udtalt følgende til Ridehesten om turneringen: 

Vi tror på, at vi skal sætte mere fokus på dén gruppe ryttere, for det har vi brug for. Vi ser frem til en spændende weekend i Bernstorffsparken. Battle of Champions er en fantastisk mulighed for at fejre de bedste ekvipager på C-niveau, og opleve sportens glæde og intensitet på nært hold. 

Copyright Ridehesten.com
Formand for Sportsrideklubben, Jakob Leth. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

I dag har første afdeling af Battle of Champions fundet sted, hvor det skulle afgøres, hvilken startrækkefølge rytterne skulle ud i i morgendagens finale. Det vil altså sige, at bedste rytter fra i dag, rider sidst ind i finalen i morgen, og kan dermed afgøre hele konkurrencen. Dagens afdeling gik i en LA1* B7, hvilket altså vil sige, at forhindringernes højde lød på 115 cm. 

11 ekvipager havde i dag fundet vej til Sportsrideklubben, og bedst af dem blev hjemmebanerytter, Anna Victoria Weilsby på hoppen Ballet Dancer e. Balou/ Tailormade Stardust. De red over målstregen fejlfrit og i hurtigste tid, nemlig 31,19 sekunder, og starter dermed sidst i morgendagens finale. 
Anden bedst blev Casper Moberg på Channan PS e. Chacco-Blue/ Kannan, der sluttede fejlfrit i tiden 32,74 sekunder, og starter altså dermed som anden sidste rytter i finalen i morgen. Tredjepladsen blev besat af Christel May-Worre, der med Worres Zauberfee e. Frodo Ask/ Baccarat XX ligeledes red en fejlfri tur i tiden 34,62 sekunder, og starter dermed som tredje sidste rytter i finalen. 

Fakta
Startrækkefølge til finalen
  1. Emil Grønbjerg og For You G.U.L. 
  2. Julie Avnesø Johansen og Kjær's Cajsar 
  3. Thilde Holm Remmer og Spotify
  4. Amanda Khuu og Quinto 
  5. Ida Mundberg Hansen og Silver Dollar
  6. Ea Benzon Mortensen og Søbakkehus Carlos
  7. Lea Bjerregård og Donghen W.H. 
  8. Cecilie Mai Pedersen og Quiana
  9. Christel May-Worre og Worres Zauberfee 
  10. Casper Moberg og Channan PS 
  11. Anna Victoria Weilsby og Ballet Dancer
Fold up

I morgen klokken 11.45 afgøres det hele så i en hæsblæsende finale, der endnu en gang går i LA1*, altså 115 cm, og i en metode B1, hvilket vil sige, at hvis der er flere ryttere, der er fejlfrie i hovedrunden, skal de ride en omspringning om medaljerne. Her bliver der uden tvivl spænding til det sidste, når de 11 dygtige, håbefulde og hurtige ekvipager skal kæmpe om en præmiesum på 15.000 kroner, et æresdækken fra Kingsland samt gavekort fra Brogaarden og Ridehesten. Der bliver altså med andre ord noget at ride om, for de dygtige ryttere, der er med til Battle of Champions. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Stævner i Bernstorffsparken er altid hyggelige. Her er tribuner til tilskuere, hvor der er god udsigt til hele stævnebanen. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

 

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen