Hvad betyder 7. pladsen?

27-08-2014 10:19

WEG - Den danske målsætning forud for WEG i Normandiet for dressurlandsholdet var en placering i top fem, gerne en medalje eller top 4 som kan give OL kvalifikation - placeringen blev en 7. plads, så hvad nu?

Som vi har beskrevet det her på sitet og i magasinet Ridehesten, så så det danske hold, fra årets start særdeles konkurrencedygtigt ud. Desværre mistede vi over sommeren først Word Cup finalist Milibar/Nanna Merrald og den regerende danmarksmester Lone Bang Larsens Fitou L til skader. Det betød, at den danske målsætning måtte revideres.

- Vi havde håbet på en top fem placering, men da vi måtte lave udskiftninger, måtte vi også revudere vores målsætning. Vi var klar over, at vi nu måtte kæmpe om pladserne fra 4 til 7, fortæller holdleder Kimi Nielsen efter gårsdagens holdkonkurrence, hvor Danmark sluttede på syvende pladsen (Tyskland, England, Holland, USA, Spanien, Sverige). Danskerne red ikke helt op til deres maksimum, og et par af vores ryttere blev også lidt hårdt bedømt, når man sådan ser det i sammenhæng med den generelle bedømmelse.
- Havde alle tre tællende ryttere redet op til deres maksimum var vi alligevel kun blevet nr fem, erkender Kimi, som konkurrencerne udviklede sig, så havde det set meget anderledes ud med det hold, vi havde satset på ved starten af året, fortsætter hun.

Det blev Tyskland, Holland og England som snuppede de tre pladser, som ved WEG giver direkte adgang til OL i Rio - fjerdepladsen kan, teoretisk set også udløse en kvalifikation. Istedet må danskerne så klare kvalifikationskravet ved EM i Aachen næste år. Og da det er de tre stærke europæiske nationer, som klarede kvalifikationskravet her, og de formodes også at stå først ved EM til næste år, så betyder det, at plads 4-6 ved EM i Aachen vil udløse en billet til Rio.

- Til næste år skulle vi gerne have holdet intakt, og som Zeilinger påpeger, så skal vi ikke fortvivle over vores placering i år - året før vi vandt medaljen i Hongkong blev vi nr. 7 ved EM, så dressur handler også meget om dagsform. Derfor har vi optimismen i behold, slutter Kimi.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen