HP Horses hittede

18-04-2015 22:28

Anne-Sofie Schou Munk

De godt 500 fremmødte nød solen, de smukke omgivelser og det meget lækre traktement hos HP Horses denne lørdag. Det var dog selvfølgelig hestene som var dagens højdepunkt

Selv jyderne der ellers ikke normalt slænger om sig med superlativer, måtte medgive at det var rigtig gode heste der blev fremvist ved dagens åbne hus på Tvedegård.

Især det hoppeføl som Lone Bøgh for har købt hos Mount. St John i England, Best of Mount St John (Fürst Romancier/Bordeaux/Sir Donnerhall), vakte megen opsigt.

Bjarne Christensen fra Stutteri Stenager i Esbjerg, sagde på godt jysk – Det der er et KLASSEFØL, det er født sån’, det kan bare ikke la’ vær!

Lone fortalte at hun kun havde fået lov at købe føllet, fordi man troede at det var et hingsteføl. Det er muligt at checke køn, når man laver føllene via embryo transfer, men til Lones held er det åbenbart ikke altid 100% sikkert.

Datteren Rose Marie Henriksen, havde travlt med sine to egne heste Rosentanz og Donna Silver.

Da hun varmede Donna Silver op i solen, på Tvedegårds velbeliggende udendørsbane, kunne Ridehesten alligevel få lov til at spørge lidt til planerne, både for Rose og for hestene i fremtiden.

Rose bliver student fra Handelsskolen i Hillerød til sommer, og har planer om at forsætte i den retning når hun bliver færdig. Hun sagde selv – Jeg vil være sådan en verdensdame, der har et spændende ”almindeligt” arbejde og rider World Cup ved siden af. Planerne er at jeg skal lære med Donna Silver i år, og så giver vi den fuld gas til næste år.

Både Donna Silver og Rosentanz viste sig fra deres bedste side, da de skulle præstere foran de godt 500 fremmødte gæster.

Publikum fik også set hingste og hoppeplage på både 1 og 2 år, kommenteret med både avl og ridesport for øje, af Per Springborg, og Lone selv.

Berider Michael Søgaard underviste Rose på Donna Silver foran publikum, så man her kunne få et lille indblik i deres hverdag. Senere fremviste Michael, Hoftanz i flere Grand Prix øvelser, med kommentarer af den Internationale dressurdommer Leif Törnblad.

Indlægget af kanoroeren Arne Nilsson, var vældigt underholdende. Han lagde især vægt på at vi skal huske på – At det vi ser efter er det vi får øje på. Det viste han ved flere øvelser, til stor morskab for publikum. Janteloven fik også en bemærkning med på vejen. Arne Nilsson sagde- Lider du ikke af Janteloven, får du flere oplevelser. Livet handler om oplevelser.

Oplevelser var der nok af under dagens arrangement, der blev afsluttet med stil, af hesten i Lones liv. Fürstenball og dennes søn Fürsten-Look. Fürstenball blev ledet for hånd, fordi han har haft en lille skade og man stadig ønsker at skåne ham. Fürsten-Look der i mod var i top form, og virkede ikke spor intimideret af det store publikum. Stedets anden unge hingst, Dragon-Hill var i ridehuset tidligere, uden selskab af en anden hest. Han var også fuldstændig uimponeret af situationen.

Både Dragon Hill og Fürsten-Look skal gå i det tyske Bundes Championat senere på året. Deres optræden i dag, tegner godt for deres deltagelse. De klarede det hele med sådan en ro. Hingstenes rytter Isabel Bache, drømmer da også om at nå til finalen med dem begge to. En drøm der ikke virkede helt urealistisk efter dagens flotte og sikre opvisning.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen