Hopper og føl på Christiansborg

28-05-2021 14:23

I 1989 samlede man landets bedste hopper og føl i hovedstaden til Dansk Varmblods Eliteskue på Christiansborg Ridebane. Det skrev vi fornyligt om i majnummeret af magasinet Ridehesten, hvor vi samtidig efterlyste flere navne på personerne på billedet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods Eliteskue blev i 1989 afholdt på Christiansborg Ridebane, og det blev et uforglemmeligt skue, som tilmed gav mange smukke billeder af de bedste varmblodsheste fotograferet med en historisk kulisse i form af hovedstadens monumentalbygninger, statuer og høje tårne. Således blev Årets Hoppe 1989, guldmedaljehoppen Øxenholm Gilda, fotograferet på den historiske Marmorbro, der over Frederiksholms Kanal forbinder Ny Vestergade med Christiansborg Ridebane.

Det var et fantastisk syn at se slotspladsen fyldt med DV-heste, et talrigt publikum og springvandet, der sprang. Det gav til sammen en helt speciel stemning, fortæller Niels Therkelsen, der var med i styregruppen.

Fakta
Springvandet på Christiansborg Ridebane

Nogle har måske undret sig over, hvad det er for et springvand, for det er sidenhen blevet fjernet fra Christiansborg Ridebane. Det var oprindeligt Kong Christian VII's læge Johann F. Struensee, der lod springvandet opføre på Frederiksberg Slot i 1770’erne. I 1850'erne blev springvandet flyttet til Christiansborg Ridebane, hvor det har prydet frem til 2014, hvor der blev oprettet luftefolde til hestene på ridebanen jævnfør den nye dyrevældfærdslov. Springvandet kom tilbage til Frederiksberg Slot, hvor det er opmagasineret, da slotspladsen nu anvendes som parkeringsplads.

Fold up

Bag det enorme arrangement stod Dansk Varmblods region 1 og en særlig styregruppe. De havde mobiliseret en stor gruppe af hjælpere, som fotograf Jørgen Bak Rasmussen fik opstillet til fotografering. På Ridehestens redaktion har vi forsøgt at navngive så mange som muligt. Måske kan du hjælpe med flere navne?

Fakta
Vi har fundet frem til...

Lene og Thomas Lindegaard, Xenia og Ulrik Nedergaard, Anne Leopold, Ulla Wedell, Preben Larsen, Birgitte, Mette og Nis Heissel, Inger og Karsten Holland, Liselotte Abildtrup, Jette Pedersen, Niels Therkelsen, Dan Madsen, Merethe, Jytte og John Randskov, Thomas Jægerup, Trine Hermansen, Jytte og Preben Kolster, Lisbeth H. Andersen, Jørgen Hee, Charlotte Frigast, Ea Kopperup Kristiansen, Marianne Jensen, Mikala Bagge, Margit Ørum, Pia Berman, Lissi Nielsen, Allan Werner, Leif Konradi, Erik Schultz. Har du flere navne på de fotograferede hjælpere, eller kan du en særlig historie fra Eliteskuet 1989, så skriv til info@ridehesten.com. 

Fold up
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen