Det sker på Vilhelmsborg lørdag

27-08-2016 06:20

Vilhelmsborg summer af aktiviteter, og med Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue går avl og sport hånd i hånd i denne weekend, hvor der er masser af konkurrencer på dressurbanen, på springbanen og i den blå opvisningshal

Copyright Ridehesten.com

Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue byder sammen med Danish Derbys landsstævne på en bred vifte af spændende ridesport og avlsklasser på Danmarks nationale hestecenter Vilhelmsborg, der stadig stråler og summer af aktiviteter efter sidste uges EM for ponyer. Mens selve eliteskuet først starter i dag, har springklasser gået siden onsdags og dressurklasserne siden fredag.

I det avlsfaglige lys kan man i den blå opvisningshal i dag nyde bedømmelsen af de bedste dansk varmblodsføl, der er udtaget ved de regionale følskuer til at konkurrere om titlerne bedste hingste- og hoppeføl indenfor de to avlsretninger dressur og springning. I formiddag fremvises alle føllene indenfor deres kategori, og de bedste udtages til slutfinalerne, hvor vinderne udpeges. 

Når de fire titelvindere er udpeget og fejret, bliver der tid til en præsentation af auktionsføllene, inden den blå pyntes op til den store avlerfest med elitefølauktion, hvor en fremragende kollektion af fremtidige stjerner kommer under hammeren.

Sideløbende kører Dansk Hesteforsikrings Youngster Cup i både dressur og springning. På springstadion i dag gælder det de 5-årige heste i Dansk Hesteforsikrings Youngster Cup, lige som der hele dagen vil være landsstævneklasser - i eftermiddag gælder det både en S og en MA.

Dressuklasserne afvikles på Vilhelmsborgs smukke gårdsplad, og her starter dagen med Intermediaire I i Bundgaard Byg Cup, lige som der om eftermiddage afvikles en Intermediaire 2. Så er der kvalifikationerne i Dansk Ride Forbunds dressurchampionat for 6-års, mens championatskvalifikationen for 4-årige dressurheste er henlagt på Østanlægget.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen