Hoppeføl med kvalitet til avl og sport (video)

28-08-2020 20:32
Avl

15 skønne dressurføl kommer under hammeren ved følauktionen Nordic International Sales på lørdag den 5. september, og allerede fra på torsdag åbnes der for online bud. Vi præsenterer her to yderst tiltalende hoppeføl

Copyright Ridehesten.com
Tjørnegårdens Tennessee. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med næste uges DM i dressur, der afvikles ved Equitour Denmark-stævnet i Uggerhalne, vil der lørdag den 5. september være følauktion over en kollektion af 15 kvalitetsføl på Nordic International Sales, der i år afvikles som streamingsauktion i et samarbejde med Dansk Varmblod.

Auktionen åbner for online bud på torsdag den 3. september kl. 17.00. Frem til onsdag vil vi dagligt præsentere et par af de 15 fantastiske føl, og i dag kigger vi på to skønne hoppeføl efter den eftertragtede Sezuan-søn Janeiro Platinum, der har brilleret i DRF's championatskvalifikation her i august med tårnhøje karakterer.

Copyright Ridehesten.com
Lipas Garcia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tjørnegårdens Tennessee e. Janeiro Platinum/ Blue Hors Hotline/ Michellino var bedste dressurhoppeføl ved region 1's følskue, hvor hun selvfølgelig blev udtaget til eliteskuet. Hun er ud af gennemavlet dressurblod og kan bla. brøste sig at være halvsøster til Hedelunds Anakin, der ved unghestechampionatet i Herning i år fik 10 i ridelighed og 9,5 for kapacitet af testrytter Daniel Bachmann Andersen og endte samlet som nr. 2. Hoppestammen har produceret flere meget succesfulde sportsheste. Tjørnegårdens Tennessee blev følskuesejren betegnet som et højtstillet, velrejst og feminint hoppeføl med store partier og med god rummelighed og smidighed samt god knæ- og haseaktion i bevægelserne. 

Lipas Garcia e. Janeiro Platinum/ Zardin Firfod/ Abanos var finaleføl ved følskuet i region 5. Hun er trukket på en meget spændende, stærkt udbredt og præstationshoppestamme. Hendes momor sølvmedaljehoppen Geisha er også mormor til guldmedaljehoppen Gozzip. Fra samme kendte familie kommer Nathalie zu Sayn-Wittgensteins succesfulde hingst Blue Hors Fifty Cent, Helene Melsens tidligere avlshingst Fredensdals Fountain, Grand Prix-hesten Skovlunds Garmin G. og mange andre succesfulde sportsheste og utallige medalje- og elitehopper. Lipas Garcia er et elegant, ædelt og utroligt smukt hoppeføl, som udover at se blændende godt ud bevæger sig med stor selvfølgelighed, kraft og elastik.

I magasinet Ridehesten bragte vi en avlerprofil af Stutteri Lipas i 09/2016-nummeret. Se foromtale her.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen