Hop på en broget hest og tænd lyset!

31-10-2014 07:15

Ifølge Ulykkesregistret ved Statens Institut for Folkesundhed sker der årligt ca. 130 rideulykker i trafikken – en engelsk undersøgelse har set nærmere på, hvordan det tal nedbringes, og resultaterne er overraskende

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

For størstedelen af rytternes vedkommende går det ellers rigtig godt med ridesikkerheden, og man ser oftere og oftere heste i trafikken, der nærmest er pakket ind i reflekser fra top til tå, og ryttere der ivrigt signalerer til medtrafikanterne, at her bør farten sættes ned og afstand holdes. Så hvorfor er det så svært, og hvad kan vi som ryttere selv gøre, for at mindske risikoen?

Forskerne konkluderer ud fra undersøgelsen, at det måske er en større fordel for rytterne at anvende lys end reflekser, og ved at ride en broget hest end en ensfarvet, når det kommer til at opnå større sikkerhed ved ridning i trafikken – og så skulle det være en fordel at være kvinde, eller ligne en.

Magasinet Ridehesten har naturligvis set nærmere på undersøgelsen, så du kan bruge resultaterne til at opnå en endnu bedre ridesikkerhed i trafikken.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens novembernummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen