Hong Kong-rytter succesfuld med DV-heste

27-02-2016 11:43

Hong Kong-springrytteren Jaqueline Lai, der bor og træner i Danmark, har med succes startet sine DV-heste Basta og Capone ved et femstjernet stævne i Hongkong. Ridehesten.com har talt med Jaqueline Lai

Springrytter Jaqueline Lai fra Hong Kong har trænet seks år hos den danske berider John Byrialsen i Skals, som hun traf ved De Kinesiske Lege i 2009. Det har ført hende til en international karriere - delvis på danskavlede springheste.

- John har et skarpt blik med sans for detaljer og har altid stor fokus på disciplin og god dressur, og jeg tror, at det er det, der har været de afgørende faktorer i mine første succesfulde år, fortæller 25-årige Jacqueline, der allerede i 2010 opnåede flere verdensranglisteplaceringer, red sin første nations cup og kom på Hong Kong-holdet til Asian Games, der her vandt holdbronze - Hong Kongs første ridesportsmedalje nogensinde.

Allerede dengang red Jacqueline på den nu 17-årige Capone F. Damgaard e. Cajus/ Raffaelli Z (opdr. Helga Husted & Johnny Petersen), der er ejet af hendes mor Ellen Ng. I 2011 kom Jacqueline til at ride for Hong Kong Jockey Club, der har været hendes sponsorer frem til 2015. Efter en alvorlig rideulykke i 2011, hvor Jacqueline brækkede bækkenbenet fem steder, gjorde hun come back i 2013 ved at vinde individuelt sølv ved de kinesiske mesterskaber i Liaoning.

- Det var en stor personlig sejr efter en hård indsats for at komme tilbage på toppen i sporten. Johns professionalisme, horsemanship og vedholdenhed som træner hjalp mig tilbage i topform efter skaden, der har været den sværeste oplevelse i mit liv, men jeg tilskriver John mit come back.

Jacquelines internationale succes har sidenhen taget fart med deltagelse ved bl.a. de Asiastiske Lege i 2014, hvor hun og Capone ikke havde et eneste nedslag og var stærkeste Hong Kong-ekvipage. I 2015 har hun redet OL-kvalifikationer i Hong Kong og i Hagen, men desværre missede holdet med blot et mulehår en plads til OL i Rio. Dog fortsatte Jacquelines succes med placering i Grand Prixen i Zandhoven og sejr i Grand Prixen i Sheerwood.

Nu har Jacqueline med sine to danske heste, Capone F. Damgaard og Basta Nygård e. Quebec/ Come Back (opdr. Richard Hansen) debuteret i femstjernet CSI ved Hong Kong Masters.

- Det er det største stævne, jeg nogen sinde har startet, men desværre opnånede jeg ingen placeringer, som jeg ellers havde håbet på. Dog var det en fantastisk oplevelse at ride mod verdens bedste, og jeg har lært utroligt meget igennem forberedelserne, at skulle håndtere presset og selvfølgelig selve sporten, hvor man skal tackle de største forhindringer og baner - men også at betragtre John Whitaker, der bare gør det bedre!, fastslår Jacqueline.

Jacqueline er sine to DV-heste taknemmelige for den succes, de er med til at give hende og fortæller, at hun har redet utroligt mange gode danskavlede heste hos John Byrialsen, der har avlet utallige succesfulde DV-heste igennem mange år.

- Jeg har meget at takke John og mine heste for, men også Danmark generelt. Det er her jeg har fået muligheden for at udvikle mig til professionel rytter. Set fra et forretningssynspunkt har det også udviklet sig i en positiv retning, i det jeg siden 2014 har assiseret John med kommunikationen i hans forretninger med primært kinesiske kunder. KIna er et interessant marked, som John har 20 års erfaring med, og for mig er det ideelt at kunne kombinere jobbet med min sport, slutter Jacqueline Lai netop hjemvendt fra Hong Kong i dag.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen