Højaktuelle erfagrupper

07-09-2014 16:01
Avl

Erfagrupper inden for ridehesteavlen har taget en ny form og er mere aktuelle end nogensinde

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Er man af den opfattelse, at erfagrupper er et 90’er-koncept, som ikke længere er aktuelt, er det på tide at revidere sin opfattelse.

Mange af de nye avlere har en baggrund i ridesporten, er ikke født i en avlerfamilie og kender derfor ikke de ældre, erfarne avlere. Det har dannet grundlag for at skabe egne netværk, og det forekommer, at konceptet erfagrupper florerer som en slags subkultur i Dansk Varmblod.

Magasinet Ridehesten har talt med Anne Holm og Irene Dalum, der sammen satte sig for at etablere en erfagruppe, der nu har eksisteret i fem år og består af 15-16 medlemmer, hvoraf der typisk dukker 10-12 op til møderne, som de skiftes til at være vært for, og i den forbindelse er der også altid staldbesøg, ligesom der hver år arrangeres føltur til alle medlemmer.

Ud over møder og kurser, så kommunikerer medlemmerne jævnligt med hinanden via mail, sms og Facebook, hvor man har en lukket gruppe, hvor man også diskuterer forskellige emner, som hingstevalg eller kommer med forslag til nye arrangementer mv.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens septembernummer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner