Hester gjorde det igen

15-05-2015 23:43

Sanne Kolind

I aftenens CDI3* Grand Prix Freestyle skulle 11 af de 12 ryttere fra gårsdagens grand prix ride kür. Dansker lå længe på de øverste pladser – lige indtil to englængere lagde sig på 1. og 2. pladsen

Igen i dag stod aftenens show på Grand Prix. Denne gang skulle rytterne ride deres egne programmer til musik. Danskerne lagde hårdt ud, da Sune Hansen på Charmour som 2. rytter red et flot program som han blev belønnet for med 71,55%. Ulrik Mølgaard var næste rytter, men Michigan var noget trykket i de overvældende kulisser med propfyldte tilskuer tribuner, og de fik desværre nogle dyre fejl og endte med 65,275%.
Anders Dahl var næste danske rytter, og ham og Wie-Atlantico de Ymas lavede et utrolig flot program og indtog derfor også 1. pladsen foran Sune Hansen. Anders og Wie-Atlantico de Ymas fik 71,900%.

De to danskere var længe ene i toppen af resultatlisten, men med 3 ryttere igen manglede gårsdagens 1’er og 2’er stadig. Først var det Carl Hester, der forinden klassen havde givet en lille clinic sammen med Charlotte Dujardin på den 9 årige Barolo som er hendes nye upcoming star. De viste hvordan grand prix øvelser blev trænet på trense. Carl og Nip Tuck red et utrolig sikkert og fejlfrit program, og det gav dem hele 79,450%. Alle dommere var over 80% i kunstnerisk udtryk. Dommer C var helt oppe på 86%. De indtog dermed 1. pladsen med hele 8% til nr. 2.
Sidste rytter var Fiona Bigwood på danske Atterupgaards Orthilia (e. Gribaldi / Donnerschlag – opdrættet af Kristine Munch Nielsen) Der var stor begejstring under ridtet, hvor den ædle hoppe dansede over banen. Desværre var det ikke helt nok til at slå Hester og Nip Tuck, men de fik også 80% og der over fra nogle af dommerne i kunstnerisk udtryk. De endte med 76,5% og indtog dermed 2. pladsen.

Under stor jubel fra de mange tilskuere blev Hester fejret på banen, men vi danskere kan også være tilfredse, med 2 ryttere og en dansk hest bland top 5.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner