Hesteeftersyn som klubarrangement?

26-07-2024 06:36

Dansk Ride Forbund udvider nu konceptet omkring hesteeftersyn, og igangsætter dermed et nyt initiativ, hvor hesteeftersyn kan blive et klubarrangement i din rideklub. Arrangementet byder på lærerige timer, tid til spørgsmål og bredere forståelse for hestevelfærd

Copyright Ridehesten.com
Nu kan hesteeftersyn blive et klubarrangement i alle rideklubber under DRF. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I 2023 lancerede Dansk Ride Forbund eftersyn af stævneheste i et nyt og mere omfattende format. Hvor DRF tidligere havde gennemført udstyrskontroller, der netop viste, at der var behov for flere eftersyn, blev formatet ændret til hesteeftersyn. Eftersynene skulle sikre, at hesten i al forstand er "fit to compete", samt forebygge fremtidige skader og gøre ryttere og trænere opmærksomme på deres ansvar, som dem der tager beslutninger på vegne af hestene. Hesteeftersynene blev indført og foretages nu af en gruppe særligt uddannede TD'ere til udvalgte stævner. 

Nu har DRF taget initiativ til, at hesteeftersyn kommer endnu længere ud i klubberne. Det betyder, at alle rideklubber under DRF nu har mulighed for at arrangere hesteeftersyn som et klubarrangement i rideklubben. Til arrangementet vil en af DRF's dygtige TD'ere, som er uddannet i hesteeftersyn af veterinærkonsulent, Mette Uldahl, komme ud i klubben og fortælle om hesteeftersyn, samt hvad meningen med eftersynene er. 

Arrangementet giver blandt andet rytterne i klubben mulighed for at blive klogere på, hvad DRF's hesteeftersyn indebærer, samt lære at tjekke deres egen hest for eventuelle mundsår og skader. Arrangementet foregår på klubbens matrikel i vante omgivelser for både rytter og heste, og giver rytterne mulighed for at lære, hvordan man altid kan tjekke vores hestes velfærd. 

Hvis din klub er interesseret i et sådant arrangement, kan DRF's Klub- og Sportschef, Anne Silfwander, kontaktes på mail: td@rideforbund.dk. 

/ Dansk Ride Forbund. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen