Hest ramt af skud på fold

12-11-2023 14:28

Caroline opdagede, at hesten Balder havde et sår i maven. Det viste sig at være et skudsår. Politiet bekræfter, at der ikke er tale om et uheld

Copyright Ridehesten.com
En hest blev i fredags ramt af skud fra et haglgevær. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Caroline Nørgaard Pedersen var ude for at tjekke til sine to heste fredag aften, opdagede hun et sår på den 2-årige fjordhest Balders mave. Kort efter kunne hun konstatere, at der gemte sig små metalstykker under pelsen. Det viste sig at være hagl fra et luftgevær. 

Carolines to fjordheste havde gået på fold det meste af dagen fredag, og her mener Caroline at hændelsen er fundet sted. Hestene står opstaldet ved Carolines mor i nærheden af Uggerby, og hun havde i løbet af dagen været ude ved hestene flere gange. Hverken Caroline eller hendes mor havde bemærket noget udsædvanligt, mens hestene var på fold den dag. 

Det var Carolines kæreste, der opdagede skudsårene på Balder. Da han mærkede ind under den lange pels, opdagede han et mindre står, hvor der befandt sig en lille metalsplint. 

– Vores første tanke var, at det måske var et søm, han havde fået i sig. Men så kunne vi se, at det var et hagl. Det fortæller Caroline. 

Caroline og kæresten var både undrende og chokerede over fundet. 

– Først troede vi, det kunne have været et fejlskud fra en jæger, for vi bor tæt på en stor skov, hvor der er jagt. Men så viste det sig, at vi fandt to hagl mere. En på den ene side og to på den anden side. Og så tænkte vi, det er ikke et uheld, det her. 

Caroline tilkaldte hurtigt både politi og dyrlæge, og dyrlægen kunne fjerne tre hagl fra hestens maveregion. Haglene sad under huden på hesten. Lørdag opdagede Caroline endnu et hagl. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Politiet bad hende advare andre hesteejere, og hun har derfor efterfølgende delt hændelsen på Facebook. Politiet kunne ikke umiddelbart gøre noget ved sagen på nuværende tidspunkt, men ville genoptage sagen, hvis en lignende hændelse skulle finde sted. 

Copyright Ridehesten.com
Carolines opslag på Facebook.

Caroline formoder også, at den 5-årige fjordhest, som gik sammen med Balder, er blevet beskudt. Hesten havde dog dækken på, hvilket kan have fået skuddene til at prelle af. 

Ifølge Caroline er der ikke tale om et uheld eller et tilfælde. Hun tror i stedet, at der er tale om drengestreger. Hun har derfor også indkøbt overvågningsudstyr, som hun vil sætte op i stalden. 

I går tog vi ham [Balder] ind og mærkede alle pletter på ham og kørte en kam over ham for at se, om der var noget, vi ikke kunne mærke med hænderne. Det samme gør vi selvfølgelig med den anden også. 

Oplevelsen har rystet Caroline. Hun har efterfølgende valgt at flytte hestene til fold, der ikke er nærheden af offentlig vej. 

– Det er virkelig skræmmende, at der er nogen, der kan finde på det. 

Balder har det efter omstændighederne godt. Politiet bekræftede til Caroline, at der ikke var tale om et uheld, og de kunne tilmed bekræfte, at der var tale om hagl fra et luftgevær. 

Copyright Ridehesten.com
Balder blev i fredags beskudt med et haglgevær. Foto: Privat
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing