Herning for hunde - hvad går det ud på?

26-06-2010 13:47

Maja Golles

Hestefolket er allerede godt bekendt med MCH Messecenter Herning. I disse dage tiltrækker det populære messecenter igen dyreglade gæster. Mange hestefolk holder også hund, så for mange vil weekendens besøg i Herning være et besøg i velkendte omgivelser - dog med fuld fokus på: hunde!
Copyright Ridehesten.com
I denne weekend kan der ses hunde i mange afskygninger og størrelser.

I Herning kan man disse dage se både populære og sjældne hunderacer. Når man ser på danskernes valg af hunde, så har labrador, schæferhund og golden retriever ligget på toppen gennem mange år. Men når man samler udstillingshunde fra 54 lande, så ser vi mere usædvanlige racer blande sig. Golden retriever og labrador retriever møder mest talrigt op med hhv. 350 og 299 eksemplarer. Men så dukker fransk bulldog, berner sennenhund og rhodesian ridgeback op på de næste pladser. Og hvad med at se næsten 200 eksemplarer af den lille kinesiske hårløse hund, chinese crested/powder puff. Og så er der hunde, som vi ikke tidligere har set i Danmark: Hvad med en jura laufhund, en porcelaine eller en montenegrinsk bjergstøver? En hundeudstilling er et dyrskue for hunde. Ligesom på et dyrskue bliver hundene først kvalitetsbedømt enkeltvis. Man sammenholder hunden med racens såkaldte standard – en beskrivelse af, hvordan den ideelle hund af den pågældende race skal se ud. Bagefter foregår de såkaldte konkurrencebedømmelser, hvor hundene placeres i forhold til hinanden. Det kaldes på et dyrskue for oprangeringen.

Wiegaarden er repræsenteret med fotografer ved den store hundeudstilling, ligesom man naturligvis kan læse om den i et kommende nummer af Dansk Kennel Klubs blad: Hunden

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner