Her er Årets Hingst 2023 (video)

12-03-2023 16:25
Avl

Titlen Årets Hingst 2023 tilfaldt en helt særlig hingst, der gør det fremragende i avlen; nemlig dressurhingsten Hesselhøj Donkey Boy

Nyheden fortsætter efter annoncen

Titlen og hæderen, blomsterne, statuetten samt maleriet tilfaldt den 11-årige elitehingst Hesselhøj Donkey Boy DVE 1199 og blev modtaget af hingstens ejere Alexandra og Kristin Andresen fra Equi Stallion ApS.

Hesselhøj Donkey Boy er efter ERA Dancing Hit og Søbakkehus Kamilja efter Milan og er avlet af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck. Han har helt fra 3-årig præmiehingst og materialprøvevinder været med helt fremme. Han er tildelt opdrættermedalje i guld, han er elitehingst, og i sporten har han som den eneste nogensinde vundet DRF's championatsfinale fire år i træk. Han har været placeret i toppen af UVM-finalen alle tre år med en bronze- og en sølvmedalje, og han har også vist, at han kan gå hele vejen. Inden en alvorlig skade satte en stopper for hans videre sportkarriere, nåede han at debutere i Grand Prix med 75% til landsstævne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra første årgang har Donkey Boy overbevist med sit store værd i avlen. Han er bl.a. far til UVM-guld- og sølvvinderen, Hesselhoej Down Town, og til de to sølvmedaljehingste og vindere af Aage Ravns Vandrepræmie, Hesselhoej Donkey Boss og Svalegårds Hot Driver, adskillige UVM-finalister og et stort antal af medaljehopper af enhver karat – som bl.a. guldmedaljehoppen og Årets Hoppe 2022 Dina Holmklit.

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen