Helgstrand-projekt lukket ned

13-04-2024 10:13

Andreas Helgstrand var en af mændene bag et nyt projekt, der ville sælge UV-udstyr til hesteverdenen, men efter lidt over et år må Helgstrand og hans kompagnoner erkende, at markedet ikke er til det

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand er medstifter af UV Equestrian, der nu må sande at markedet ikke er stort nok. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

UV Equestrian var navnet på virksomheden, der skulle hjælpe med at bekæmpe vira og bakterier blandt heste via UV-lys. Bag projektet stod dressurrytter og hestehandler, Andreas Helgstrand, milliardær og tidligere bankdirektør, Lars Seier Christensen samt politiker og forhenværende udenrigsminister, Anders Samuelsen.

Virksomheden blev stiftet den 26. januar 2023 gennem UV-koncernen, UHV, der har Lars Seier Christensen som investor og Anders Samuelsen som direktør, samt Andreas Helgstrands firma Equestrian Ventures, der hver ejede 50% af UV Equestrian, det skriver Finans. 

Til Finans oplyser bestyrelsesformand for UV Equestrian, Anders Bjørnstrup, at de har måttet konstatere, at efterspørgslen på UV-lamperne ikke var stor nok i hesteverdenen, og derfor er selskabet lukket ned på ordentlig vis, og projektet er dermed erklæret slut. 

Èn af grundene til at de tre iværksættere for et år tilbage stiftede virksomheden, var hestevelfærd: – Hestevelfærd er et af vores vigtige fokusområder, og i hesteverdenen dør alt for mange heste hvert år af forskellige vira og sygdomme. Vi har stiftet UV Equestrian for at udbrede UV-lamperne til at bekæmpe disse sygdomme og forhåbentligt redde mange heste fra at blive syge, udtalte bestyrelsesformand Anders Bjørnstrup til Finans, da firmaet blev stiftet for et års tid siden. 

Kilde: Finans.dk 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner