Fremtidsheste til stor sport

01-10-2023 17:17

De tre Dansk Varmblods finalister i klassen for 7-års heste fik lette nedslag på den 1.45 m store bane, men hold nu op rytterne sidder på heste til fremtiden

Copyright Ridehesten.com
Rikke Andersen og Twilight. Foto: Ridehesten.com//Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

At få samlet Dansk Varmblods heste til 7-års klassen viste sig at blive svært, forud for deltagelsen ved WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy i Holland. Nogle heste blev solgt, og enkelte ryttere ville ikke tage turen til Holland, men alligevel lykkedes det for holdleder Bo K. Møller og Frank Evald fra Z-udvalget at samle et konkurrencedygtigt hold.

De 7-årige heste står foran en forhåbentlig lang karriere i international sport, og de tre ryttere på Dansk Varmblods heste, også i denne finale, kan se frem til at have en firbenet partner, der har "alt i boksen".

Det blev ikke til en topplacering til teamet, men tre sikre ridt, hvor hestene viste, at der kan stilles forventninger til dem i fremtiden. Det var Frida Munk Lassen, som åbnede for Dansk Varmblod i klassen, som havde 10 avlsforbund til start. 

Frida sidder på Kirkelodgaards Ci Ci Chopin DWB (DWB betyder hesten er købt på Dansk Varmblods Elitefølauktion) efter Ci Ci Senjor Ask/Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler) og de fik 8 fejl på den svære bane.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Kirkelodgaards Ci Ci Chopin DWB. Foto: Ridehesten.com//Britt Carlsen

Stephen Lohoar og Syvhøjegårds Long Legs e. Party Dance/Favorit Ask (opdr. Niels Osterland) er kommet helt fra Skotland for at deltage ved UVM for Dansk Varmblod, og den langbenede hingst har sprunget meget sikkert de foregående dage, men måske sad køreturen og de to kvalifikationer lige lidt i benen på Long Legs, der sprang flere af de svære dele af banen uden problemer, men alligevel fik samlet 14 fejl op undervejs. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rikke Andersen og Twilight e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen) var sidste par på banen, og hold da op som Twilight sprang, og derfor var det næsten dobbelt ærgerligt, da forkanten på en stor oxer i dobbeltspringet rullede ud af holderne. Dansk Varmblod sluttede med 26 fejl på en 7. plads efter KWPN, AES, SF, Westf, Hann, ISH og med BWP, Oldenburg International og Zang

Rikke Andersen blev individuelt placeret på 7. pladsen. 

Start- og resultatlister

Livestreaming af stævnet

/Varmblod.dk

Copyright Ridehesten.com
Stephen Lohoar og Syvhøjegårds Long Legs. Foto: Ridehesten.com//Britt Carlsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner