Helgstrand og Grøn i finalen

09-08-2013 19:34

UVM i Verden | Samtlige danske heste gik bedre i eftermiddagens B-finale for 5-års heste, end de gjorde i den indledende klasse torsdag. Det blev til sejr til danske Andreas Helgstrand og ligeledes en finaleplads til Allan Grøn

Det blev i eftermiddag og i aften en meget spændende B-finale for 5-års heste, hvor de bedste tre ville gå videre. Alle fire Blue Hors Zack-afkom gik i dag betydeligt bedre, end i gårsdagens indledende klasse. Allan Grøn leverede en særdeles flot præstation på Zick Flower e. Blue Hors Zack / Blue Hors Romanov (opdr. Andreas Gregersen) og scorede intet mindre end 9,0 for trav og 8,9 for galop. Det blev i alt til 8,22 og en andenplads og dermed en sikker billet til lørdagens finale.

Også Maria A. Andersen og Lohmanns Takitta e. Blue Hors Zack / Solos Landtinus (opdr. Bent Olesen)viste sig i en betydeligt flotte form i dag, hvor Takitta fik lov at dvæle en smule mere i traven, og hvilken trav hoppen har! Der tilfaldt stor ros fra dommerne og et 9,2 for trav. Efter overgang fra kontragalop til skridt fik Maria problemer med nyt anspring til højregalop, da Takitta slog fra og bakkede af. Det kostede desværre chancen for en plads i top tre. Slutteligt opnåede ekvipagen 7,72 point.

Jan Christen og den superridelige Fredensdals Zig Zag e. Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro (opdr. Linda Falensteen og Martin Strande) fik også vist sine gode kvaliteter, der særligt ligger i middeltrav. På nuværende tidspunkt kan hesten ikke honorere det niveau en finaleplads kræver, men dommerne roste dens taktfulde travbevægelse og dens rideligehed. Resultatet blev 7,02.

Glocks Zonik e. Blue Hors Zack / Blue Hors Romanov (opdr. Linette Jæger) viste sig også mere udtryksfuldt i aften, men med de samme svagheder som i går, hvor kontakten blev noget ustabil. Det kan se ud som om, at hingstens lidt trange forening imellem hoved og hals forårsager lidt luftvejsproblemer. Hestens spektakulære trav bliver mister ind imellem takten, og dommerne kommenterede i aften, at den forekommer for konstrueret. Det samlede resultat blev på 7,86 point.

Andreas Helgstrand kom stærkt tilbage på oldenburgerhingsten Floricello e. Florencio / Dormello, og det lykkedes ham at holde låget på den lidt varme hingst, der er ret lydfølsom. Det blev i aften til et flot og flydende ridt med højdepunktet i traven, der blev belønnet med 9,7. Rosen fra dommerne væltede ned over Helgstrand og Floricello for denne pragtpræstation og for hestens store dressurkvaliteter og lovende fremtid. Med 8,8 for både galop og eftergivenhed blev til i alt til 8,8 point.

Den kæmpestore og charmerende KWPN-hingst Don Juan de Hus levede i dag også op til sin sædvanlige kvalitet med en vidunderlig trav, en ok skridt og en galop, der forårsager meget diskussion og som dommerne i aften beskrev med "for meget op-ad-bakke-tendens". Hestens galop er stå stor og så meget af jorden, at den bliver svær at regulere og svær at korte ind - men den forekommer for mange beskuere samtidig besnærende, som hesten går i luften. Don Juan og franske Jessica Michel besatte tredjepladsen med en samlet score på 8,2 og hele 9,4 for traven.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen