Helgstrand og Blue Hors dominerede i championaterne

20-06-2021 19:54

Denne weekend blev der afholdt Pavo & DRF dressur championat for ungheste hos Ringsted Sports Rideklub for både 4, 5, 6 og 7-års heste. Samtlige klasser blev vundet af ryttere fra henholdsvis Helgstrand Dressage og Blue Hors 

Nyheden fortsætter efter annoncen

SÅ er vi godt i gang med de populære PAVO og Dansk Ride Forbunds unghestechampionater, og i dag var det Ringsted Sports Rideklub, som var værter.

Morgenen startede med 4-års hestene og trods lidt startvaskeligheder hos nogle af de unge heste, som var i byen for første gang, var der også nogle der tog det med ophøjet ro og skilte sig ud fra de andre.

Klassen blev vundet af Helgstrand rytter Eric Guardia Martines på Vivaldi sønnen My Vitality e. Vivaldi/D-Day (opdr. Stal 104 BV) med 88,800%. My Vitality blev belønnet med klassens højeste trav karakter, nemlig 9,5 samt 9 i både ridelighed og kapacitet.

På anden pladsen blev det Victoria VallentinLyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Shufro/Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson) med samlet 88,600% og blandt andet 9 i både trav og kapacitet.

På tredjepladsen blev det endnu en Helgstrand rytter, nemlig Moisés Azuar Qamar e. Quantensprung/Ampére (opdr. Karl-Heinz Stöcker) med 85,400%.

Næste klasse var det 5-års hestene, der stod for tur, og her blev der redet i alt lige fra skybrud, lyn og torden til høj solskin. Det blev endnu engang en Helgstrand rytter, nemlig Jeanna HögbergHesselhøj Downtown e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Zack (opdr. Hans Jørgen Hoeck), som løb med sejren. De red til hele 90,000% og fik blandt andet 9,2 i både skridt og kapacitet, samt 9 i trav.

På andenpladsen blev det endnu et Hesselhøj Donkey Boy afkom, idet Jan Møller Christensen og Hesselhøj Dream e. Hesselhøj Donkey Boy/Tailormade Lancelot (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) blev belønnet med 85,400%.

På en tredjeplads blev det igen Jan, denne gang med Castro Sem e. Cantolar/Louvre S (opdr. Esben Petersen) som red til 84,200%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

For 6-års hestene tog Helgstrands heste igen over, men denne gang kom der også en kongelig opdrætter med i toppen. Klassens vinder blev Merita Hagren De Angelo e. Blue Hors Don Schufro/Stedinger (opdr. Johannes Westendarp) med 89,600% og blandt andet 9,5 for trav og 9,3 for galop.

Andenpladsen blev besat af Mette Sejbjerg Jensen Nobelle e. Negro/Blue Hors Future Cup (opdr. H.K.H. Prinsesse Benedicte) med 84,000%.

Sidste klasse var for 7-års hestene. Her tog Nanna MerraldBlue Hors Touch of Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/Fidermark (opdr. Anja & Jan Petersen) sejren. Parret red til 79,975% med flere highlights i blandt andet de frie øvelser.

På andenpladsen blev det Karoline Louise Skøt som med Søgaards Bon Royal e. Bon Bravour/De Noir (opdr. Stald Søgaard) red til 78,113%.

Ridehesten har spurgt Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald, hvordan hendes tur på Blue Hors Touch of Olympic gik:

–Jeg havde en rigtig god tur med ham. Jeg fik lige redet med lidt for meget gas i serien, så der fik jeg et urent byt midt i, men ellers syntes jeg virkelig, at han bare bliver bedre og bedre, fortæller Nanna.

Til spørgsmålet om hvad planen er med Touch of Olympic fremover svarede Nanna:

– I næste uge skal han gå UVM-udtagelse for 7-års hjemme på Blue Hors, og det bliver spændende at se, hvordan det går. 

Copyright Ridehesten.com

Ridehesten har taget billeder af championatsklasserne søndag. Se billederne mandag.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner