Hattrick til Karen og Fiorina Ask

10-03-2024 16:01

Mille Albinus Hjermitslev

Fiorina Ask og Karen Møller Rohde gjorde rent bord i Youngster-turen og tog også sejren i finalen efter en omspringning med hele 23 ekvipager

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fiorina Ask. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De 71 ekvipager, der har været til start i CSI Youngster Tour ved Hingstekåring i Herning, skulle søndag på banen for sidste gang i finalen. Som i de foregående klasser var klassen delt op, så de 6-års heste gik 125 cm og de 7-års heste gik 130 cm. De fejlfrie ekvipager ville gå videre til omspringningen, hvorfra vinderen skulle findes. 

Der var høj kvalitet blandt de unge heste, og det blev til hele 38 fejlfrie runder. Dette på trods af, at der både var en trekombination, et dobbeltspring og meget at kigge på. 15 ryttere valgte dog at trække hestene fra omspringningen, men det var stadigvæk hele 23 ekvipager, der skulle ride på tid om de 18 placeringer, der var i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fiorina Ask. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Hurtigst var Karen Møller Rohde og den 6-årige hoppe Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago Z (opdr. Stutteri Ask), og de kunne dermed tagen sejren i finalen. Ekvipagen havde i overlegen stil også vundet de to første afdelinger af turen. Fiorina Ask er trods sin unge alder allerede en meget vindende hest. Hun blev blandt andet nummer tre i 5-års finalen ved Falsterbo Horse Show og udtaget til UVM i 2023. 

Andenpladsen gik til tyske Thore Stieper og den 7-årige Criminal Blue e. Plot Blue/ Contender, der også var blevet nummer to torsdag. Tredjebedst var Rolf-Göran Bengtsson og Charaktervoll HV e. Comme Il Faut 5/ Contendro, der også er syv år gammel

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Vega Ask. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fjerde- og femtepladsen gik til gengæld til danske ryttere. Fjerdebedst var Frida Munk Lassen og endnu en hest fra Stutteri Ask; Vega Ask e. Big Star/ Larimar 7 (opdr. Stutteri Ask). Den nu 7-årige DWB-hoppe Vega Ask er blandt andet vinder af championatsfinalerne i springning for 6-års heste i 2023. 

Som nummer fem kom Nicoline Bo Rasmussen og Diva. R e. E Bøgegårdens Dicapo/ Cassini II (opdr. Jhonna Ry og Peter Olsen), der ligesom den anden- tredje og fjerdeplaceret var en 7-års hest. 

Klassens resultat. 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Nicoline Bo Rasmussen og Diva. R. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen