Grime sad fast i sko

11-11-2019 15:28

Stine La Cour Andersen

En ulykke på folden var tæt på at blive en katastrofe, da en forbipasserende hundeejer fik øje på et usædvanligt syn. To heste stod i en akavet stilling, da den ene hest havde forvildet sin sko ind i den andens grime

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

På Gråbo Rideklub tæt ved Göteborg udspillede der sig en farlig situation, da de to heste Denver og Herman i en formegentlig vild leg formåede at vikle Denvers sko ind i Hermans grime. Hundeejeren, der var den første til at spotte ulykken, var rask til at få kaldt på hjælp i stalden. En tilstedeværende hesteejer og en ridelærer måtte skynde sig ud på folden, hvor de to heste stod som forstenede. Denvers ben var strækket helt ud, så han holdt det parallelt med jorden, og Hermans hoved var helt nedadbøjet pga. vægten fra benet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Grimens metalring havde sat sig fast
De måtte gå til situationen med stor forsigtighed, da de var bange for, at hestene ville gå i panik og prøve at flygte. Heldigvis kunne de nærme sig de to heste, men da grimen sad utroligt stramt rundt om Hermans hoved, var der ingen anden mulighed end at skære grimen op med en kniv. Da de endelig fik grimen af Herman, kunne de se, at metalringen på grimen havde sat sig fast mellem hoven og skoen på Denver. Metalringen var trukket hele fem centimeter langs skoen og havde endeligt sat sig fast i det første søm. Den næste udfordring kom, da de selv forsøgte at trække skoen af ham, men opgaven var umulig, da metalringen sad for godt fast i sømmet. Det endte med, at de måtte tilkalde en hovsmed til at fjerne skoen. Her en uge efter ulykken halter Denver stadigvæk, mens Herman ser ud til at være sluppet helskindet igennem episoden. Denvers ejer udtaler, at fremover skal hestene på folden gå uden grime for at undgå lignende ulykker.

/Hippson

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen