Gravide bør holde sig fra OL

02-02-2016 16:01

Den brasilianske stabschef kommer nu med en advarsel til alle gravide. De opfordres til at holde sig væk fra OL i Rio de Janeiro i august 2016. Da en stor del af ridesportens deltagerne og tilskuere er af hunkøn, kan det muligvis få indflydelse på afviklingen af ridekonkurrencerne

Copyright Ridehesten.com

Gravide kvinder opfordres nu til at holde sig væk fra OL i Rio de Janeiro denne sommer på grund af risikoen for at pådrage sig zikavirus, der sættes i forbindelse med alvorlige fosterskader. Advarslen kommer fra den brasilianske præsidents stabschef. - Risikoen er alvorlig for gravide kvinder. Det er helt klart ikke tilrådeligt at rejse til OL, fordi du ønsker ikke at løbe denne risiko, siger stabschef Jaques Wagner ifølge nyhedsbureauet AFP.

Derimod nedtoner han risikoen for alle rejsende, der ikke er vordende mødre. - Hvis du er voksen, en mand eller en kvinde, der ikke er gravid, så udvikler du antistoffer i løbet af omkring fem dage, og sygdommen forsvinder, siger han.

Advarslen, der kommer cirka seks måneder før åbningsceremonien i Rio de Janeiro, er fremsat, få timer efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, erklærede zikavirus for en global trussel.

Desuden sagde Brasiliens sundhedsminister, Marcelo Castro, mandag, at spredningen af virusset er værre end først antaget. - 80 procent af de inficerede udvikler ikke symptomer. Så situationen er mere alvorlig, end vi har kunnet forestille os, sagde han ifølge Reuters.

Kilde: TV2 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen