God stemning trods udfordrende vejr

24-06-2024 06:26

Vejrguderne holdt ikke hånden over wekendens landstævne for ponyer i Gråsten Rideklub, men på trods af det var humøret højt og ridningen i top hos ponyrytterne

Copyright Ridehesten.com
Randi Bünger Christensen var en af arrangørerne bag stævnet, og hun beretter søndag aften om et godt stævne, da de sidste ryttere har forladt stævnepladsen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gennem en årrække har Gråsten Rideklub af 2004 været værter for et årligt ponylandsstævne i dressur. I den weeekend, vi netop har lagt bag os, var det tid igen, og mange ponyryttere gæstede rideklubben til det tre dage lange stævne.

Der var weekenden over prioriteret at have LA3- og LA4-klasser for kategori III ponyrytterne. Derudover var der både PRI, PRT og PRM, de tre højeste klasser, som ponyryttere kan starte, fordelt henover weekenden.

Der har været et fint niveau hele weekenden med både højdespringere og et flot stabilt niveau over hele linjen. Dommerne har givet udtryk for god ridning, og stævnet kan vist godt erklæres for vellykket, udtaler Randi Bünger Christensen, som denne weekend var stævneansvarlig og til daglig står for driften af staldene i rideklubben.

Vi havde nogle udfordringer med vejret, men vi kunne bevare den gode stemning, og langt de fleste ryttere og forældre var forstående. Vi har knoklet på i mange dage, men det er gået hurtigt med at pakke sammen, så nu er vi klar til hverdagen igen, fortæller Randi, da Ridehesten taler med hende sent søndag aften. Hvad giver det til at klubben at afholde et stævne som dette?, lyder et af spørgsmålene til Randi:

– Trætte ben, siger hun grinende og forsætter i den mere seriøse afdeling:

– Det kan godt være svært at engagere frivillige til at hjælpe med stævnerne, men vi har haft et godt hold, og der skal lyde en stor tak til alle de frivillige medlemmer samt sponsorerne. Det giver noget klubfællesskab at skulle løse de opgaver, som et stævne automatisk medfører, sammen, og det er med til at udvikle et sammenhold på kryds og tværs, der kan være svært at få på samme vis, når man sidder til hests i dagligdagen, slutter Randi.

Amaia Hartvig Bruun Severinsen på Fjordglimt Gangdam Style, som vandt søndagens klasse for kategori II ponyer. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Søndagens resultater
Den sidste stævnedag i Gråsten startede ud med LA4 for kategori III ponyer. Her blev vinderen Alma Frederiksen på ParcybedW the Distroyer, der red til imponerende 72,34% og lagde konkurrenterne langt bag sig. Cecilie Aarhus Præst Friis og den rutinerede 19-årige pony Clausholm Lord Joker blev nr. 2 med 67,42%. Efe Yuksel og Skrædderdals Eros tog sig af 3. pladsen med 66,95%.

I PRM-klassen for kategori II ponyer var der ikke mange til start, men alligevel blev der præsteret på højt niveau. Amaia Hartvig Bruun Severinsen på Fjordglimt Gangdam Style kunne efter et ridt til 70,94% modtage den røde roset. Hun blev efterfulgt af Steffanie Victoria Horsted Dyrlund på Aurora A, der red til 69,39%, mens Emma Kindvig placerede sig på 3. pladsen med ponyen Double O'Seven Pilekær. De red til 67,15%.

Miguel Schaldemose Larsen og Piaf A.S. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Senere hen på formiddagen blev det tid til en PRT, der både var åben for kategori II og I ponyer. Miguel Schaldemose Larsen og Piaf A.S endte i toppen med et ridt til 71,11%. Næstbedste ekvipage blev med 69,83% hjemmebanerytter Amalie Juliane Danvad Fredbøg på Prinz Heinrich, mens 3. pladsen tilhørte Anna Dora Munch på Giotto efter et ridt til 69,66%.

Søndag eftermiddag bød på stævnets højeste og afsluttende klasse, som var PRM for den største ponykategori. Her krævede det et resultat over 70%, hvis man ville blande sig i top-3. Frida Roed Skov og Cake Royal red sig til tops med 71,83%. 2. pladsen tog Isabella Struntze Torp og Montana sig af med 70,53%, mens Rebecca Egebæk Skovhuus og Golden Boy red sig ind på plads nr. 3 med 70,16%.

Dagen derpå kan ponyrytterne altså være tilfredse med weekendens præstationer, og arrangørerne fra Gråsten Rideklub kan nyde et veloverstået stævne.