God start på kåringen (video)

06-03-2019 18:36

Britt Carlsen

De springbetonede unghingste, som i dag åbnede kåringen ved Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning med løsspringning, viste, at der er en god håndfuld hingste, som springer med særdeles godt overblik og stor kapacitet

Copyright Ridehesten.com
Stutteri Ask har tre unghingste med i år, her er det Cornet Senjor Ask e. Cornettino Ak og med HipHop Ask e. Ci Ci Senjor Ask som mor. Hoppen vil være mange bekendt, idet hun nåede ind i finalen ved UVM på Zangersheide, hvor hun sluttede på 5. pladsen.

Løsspringningen er altid ventet med spænding, for netop den opgave har, hånden på hjertet, ikke altid været løst til topkarakter. De senere år er der samlet dygtige hjælpere på banen, bunden fungerer, og så er hingstenes kvalitet forbedret – alt sammen medvirkende til, at løsspringningen nu er en fornøjelse at overvære. 

17 hingste blev bedømt i løsspringning her til aften. Og det fungerede godt. Der er ændret lidt på afviklingen, forklarede disciplinansvarlig for springning Johnny Hansen, og han uddyber:
– Kristian Skovrider bremser hingstene, inden de går ind i serien, og vi har trukket hans placering lidt tilbage, så hingstene selv finder ind til den første bom i serien. Samtidig har vi trukket alt personalet lidt længere væk fra serien, og har fokus på at holde hingstene igang fra starten, så Karsten (Pedersen, red.) ikke skal hjælpe dem, når det alligevel er for sent. 

 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte og Linus Camitz fremstiller tre unghingste og blandt dem Kinclaith e. Kannan/Stakkato Gold med samme mor som avlshingsten Lagavulin.

I dag sprang hingstene udelukkende på bomme, mens der måske bliver sat planker ind i fredagens løsspringning. Hingstene har været under bedømmelse fra forbesigtigelsen i november, over træningsdagen i februar, og igen under kåringen i Herning, hvor dommerne bedømmer dem to gange. Det giver et bedre overblik over hingstenes kvaliteter og giver også plads til, at hingsten kan have en mindre god dag under en af bedømmelserne. Der har også været forskel på, hvordan hingstene har løst opgaven, men i dag var de generelt godt springende, bemærker Johnny Hansen.

I serien springer hingstene to mindre oxere og en større til slut. Flere af hingstene blev lige testet på et bredt og stort spring, og selvom afstanden til den sidste oxer var på 7,5 meter, så nåede samtlige hingste med lethed frem til den sidste oxer. Det lykkedes også at lave en opbygning af serien, så ingen af hingstene blot løb igennem, men alle fik en chance for at springe. Naturligvis var der hingste, som var præget af de nye omgivelser, og derfor bliver det interessant at gense holdet, når de bliver vist i løsspringning på fredag inde i Krafft Arena M. 

Se listen over de bedømte springbetonede hingste HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner