God dansk weekend ved ÆG

17-02-2013 18:58

Signe Wiese

OPDATERET! De danske springryttere har weekenden igennem leveret gode resultater i CSI-klasserne ved det norske ridestævne Arctic Equstrian Games 

I fredagens 2. kvalifikation på Medium Tour blev både Kim Kristensen / Kamila og Martin Dinesen Neergaard / Zurich W placeret - Kim red sig ind på 8. pladsen og Martin blev nr. 10 i klassen, der blev vundet af irske Alex Duffy.

Også i 2. kvalifikation på Big Tour blev det til placering til Kim Kristensen, denne gang på Lynford, som han blev nr. 6 på. Karina Truelsen blev nr. 11 på Caput, og Martin Dinesen Neergaard endte lige nøjagtigt uden for placeringerne med en 14. plads på Lee de la Mare. Martin tog dog revanche i fredagens sidste klasse - en 120 cm-klasse for 6-års heste. Her sejrede Martin med Cleo, der fik 8,5 point kapacitet, 8,0 for ridelighed og 8,5 for teknik, hvilket gav en samlet score på 8,3 point.

Lørdag lagde Martin Dinesen Neergaard ude med at ride sin 2. sejr hjem ved ÆG, da han på Zilagro sejrede i 2. kvalifikation på Small Tour. I samme klasse blev Mathias Nørheden Johansen nr. 7 på Lucky Laila, mens Karina Truelsen blev 1. uplacerede på Cassano.

Finalen i stævnets Medium Tour var delt op i to indledende runder med kvindelige ryttere i den ene afdeling, og mandlige ryttere i den anden afdeling. Finalen blev så afgjort af en fælles omspringning, hvor startfeltet blev udgjort at de to bedste kvindelige ryttere og de to bedste mandlige ryttere. Karina Truelsen på Caput blev nr. 2 i damernes afdeling, og var dermed klar til finalens omspringning, som den eneste danske rytter. I finalen sluttede hun ligeledes som nr. 2, kun slået af norske Malin Betten Hansen på Ulrich Z, som tidligere har gået i Danmark under Jennifer Fogh Pedersen.

Søndag blev der startet ud med finalen i Small Tour, og her blev Martin Dinesen Neergaard og Zilagro den bedste danske ekvipage med en 3. plads. Finalen blev vundet af Piet Raijmakers jr. på Van Schjindel's Channely.

Stævnets største klasse var Big Tour Grand Prix (145 cm), og her blev Karina Truelsen den eneste placerede danske rytter, med en 10. plads på Clausewitz N. Klassen blev vundet af norske Dag Ove Kingsrød på Dimaro V D Looise Heide.

Finalen for 5-års heste havde kun deltagelse af en dansk ekvipage, nemlig Simon Yde på Igor S, og de sluttede på 4. pladsen i klassen.

Finalen for 6-års heste blev vundet af den danske kårede hingst Nimble e. Krake Ask / Crelido, der er ejet af Katrinelund. Hingsten bliver redet af norske Stein Endresen. Placeret i klassen var også den danske rytter Helena Irmand Nielsen på Beefheart W.N., der sluttede på 5. pladsen.  

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen