Glamourdale blev årets KWPN-hest

11-01-2024 18:46

Det hollandske avlsforbund KWPN har løftet sløret for, hvilke heste der har vundet titlen som årets dressurhest og årets springhest. Dermed har Glamourdale vundet endnu en fornem titlen

Copyright Ridehesten.com
Glamourdale og Charlotte Fry ved EM i Riesenbeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det hollandske avlsforbund KWPN laver hvert år en afstemning om, hvilken hest der skal kåres som årets KWPN-hest i henholdvis spring og dressur. I det seneste par uger har man derfor haft muligheden for at stemme på sine favoritter, og stemmerne er nu talt op. 

Som årets dressurhest i det hollandske forbund har Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro endnu engang vundet den fornemme titel. Hingsten er ejet af danske Anne van Olst og hingsteholderen hollandske Gertjan van Olst. Med engelske Charlotte Fry i sadlen vandt to individuelle guldmedaljer i Grand Prix Special og Grand Prix Kür ved VM i dressur i Herning 2022 og ved EM i dressur i tyske Riesenbeck i september sidste år, var de på det guldvindende engelske dressurlandshold og vandt en individuel sølvmedalje i Grand Prix Kür, hvor de satte personlig rekord med 92,379%.

19-årige Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz var også nomineret igen i år, efter at han i både i 2018 og 2019 blev nummer to i afstemningen. 

Copyright Ridehesten.com
Highway TN NOP og Willem Greve ved CHIO Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hos springhestene blev det Highway TN NOP e. Eldorado Vd Zeshoek/Chellano, som overtager titlen fra sin staldkammerat Grandorado TN NOP, en anden Grand Prix-stjerne ejet af Willem Greve, som blev hædret som årets springhest sidste år

Med netop Willem Greve i sadlen blev det i 2023 til adskillige højdepunkter for Highway TN NOP, som vandt Grand Prixen ved CHIO Rotterdam, blev nummer to i Falsterbo 5* Grand Prix og fik international mesterskabs debut ved EM i Milano, hvor de sluttede på en tiendeplads.

Begge vindere bliver hædret ved hingstekåringen i Den Bosch senere i denne måned.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner