Giver vi bank i Boxen?

02-03-2018 09:20

Et stærkt felt af internationale topspringryttere kommer forhåbentlig på arbejde, såfremt de skal gøre sig håb om at fravriste de danske eliteryttere topplaceringerne i de internationale springklasser ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde er på startlisten i Herning med flere avlshingste bl.a. Ci Ci Senjor Ask.

Det er et skræmmende stærkt felt at internationale topryttere, som har meldt deres ankomst til Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning fra den 7. – 11. marts. Heldigvis møder, stort set, hele den hjemlige springelite op for at forsøge at tilkæmpe sig sejr og ære i de mange springklasser på både et- og trestjernet niveau.

Anført af den regerende danske mester Thomas Sandgaard og dobbelte OL-finalist Thomas Velin er der håb om, at mange, også blandt de unge springryttere, kan tage kampen op og sende Dannebrog til tops i Herning.

Copyright Ridehesten.com
Den regerende danmarksmester Thomas Sandgaard er meldt på avlshingsten Amarone.

Den etablerede elite
Den tidligere landstræner for children-, junior- og ungrytterne, Michael Aabo var yngste deltager ved WEG i Den Haag i 1994. Siden er der kommet adskillige topplaceringer på hans cv, og i en periode var han også indehaver af højdespringsrekorden på 2.25 m. Hans stærkeste kort lige nu er Its The Senator, en 10-årig vallak, der har en mægtig kapacitet, men temperamentsmæssigt kan være noget af en opgave at kontrollere på banen.

Selvom Linnea Ericsson-Carey er flyttet til Sverige med sin mand, den irske landsholdsrytter Shane Carey, så har vi heldigvis fortsat fornøjelse af at se hende ride herhjemme. I Herning møder hun bl.a. med Boomerang, som hun senest vandt sølv med ved indendørs DM på Vilhelmsborg i januar.

Den tidligere danmarksmester Søren Møller Rohde, der er førsterytter på Stutteri Ask, er meldt til start på sine bedste heste, som er avlshingstene Todt Un Prince Ask, Ci Ci Senjor Ask og Quarz Ask. Søren og Karen blev forældre ved årets begyndelse, men Karen er tilbage i sadlen igen på den tredobbelte championatsvinder Fendi Ask, og de er også klar til at tage kampen om i Herning.

Mathias Nørheden Johansen har fået job i en salgs- og konkurrencestald ved Elmshorn i Tyskland, han har fået flere internationale placeringer og sejre de seneste måneder, og han vil være i Herning med tre heste. Også succesfulde Karina Leichle kommer hjem fra Tyskland med særdeles gode heste.

Jennifer Fogh Pedersen er blevet selvstændig på Breitenburg slot i Nordtyskland. Hun har været helt suveræn godt ridende denne vinter og har på Didam vundet to Grand Prix-klasser i Neumünster og Drachten.

Copyright Ridehesten.com
Flere af de yngre ryttere har potentiale til at være med i topkampen blandt dem Stine Cassøe og eminente Conchillo.

De unge stjernefrø
Den nykårede danmarksmester for ungryttere Benedikte Rie Truelsen er en af de mange yngre, talentfulde ryttere, som har fået plads i startfeltet i Herning. Det seneste år er der flere yngre ryttere, som har haft stor succes, også i kamp mod den etablerede elite. Så det kan betale sig at holde øje med ryttere som Maria Hjorth Frederiksen, Zascha Nygaard Andreasen, Stine Cassøe og Gitte Dahl.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen