"Future boys" på Elitefølauktion

01-09-2023 12:32

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Drømmer du om at købe et føl for selv at opdrætte og præge det frem mod en fremtid som ridehest? Så er et besøg på elitefølauktionen lige noget for dig

Copyright Ridehesten.com
Frydenssangs Broadway. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dansk Varmblods Elitefølauktion præsenteret af Dansk Hesteforsikring præsenterer en kollektion på 57 særligt udvalgte føl, der kommer under hammeren på Vilhelmsborg lørdag den 2. september. Erfarne avlere fra Dansk Varmblods Auktionsudvalg har håndplukket denne flotte kollektion ved sommerens følskuer, og kvaliteten er tårnhøj.

Føllene gennemgår en klinisk dyrlægeundersøgelse (den kan man se på hjemmesiden), og så kan man besøge stalden på Vilhelmsborg for at se nærmere på det føl (de føl), man er interesseret i. Lørdag eftermiddag bliver føllene præsenteret inde i opvisningshallen. Tre af de føl, vi præsenterer her, er desuden udtaget til KRAFFT Eliteskue og er med i kampen om at blive ”Årets Dressurhingsteføl”. Auktionen starter kl. 19.00.

Søger du din fremtidige ridehest, så er elitefølauktionen måske noget for dig. De seneste mange dage har vi her på sitet præsenteret nogle af de udbudte føl, og her følger en håndfuld hingsteføl af dressurafstamning. Føllene er smarte, velgående og af interessant afstamning. Iblandt dem er der måske lige den fremtidige ridehest, du søger?

Kat. 437 Frydenssangs Broadway e. Bonds/ Gribaldi er et hingsteføl med stort gangartspotentiale. Han er udtryksfuld, ultrasmidig og elastisk. I hans morstamme finder man adskillige sportsheste, medalje- og elitehopper, og fra samme stamme kommer guldmedaljehingsten Milan.

Se video af Frydenssangs Broadway her:

Kat. 450 Din Djarin Pilekær e. Dream Boy/ Sir Donnerhall I er et højtstillet, velproportioneret og udtryksfuldt føl med et taktfast bevægelsesmønster. I sammen findes avlshingste og topkårde hopper.

Se video af Din Djarin Pilekær her:

Her er ingen tvivl om, at kat. 445 TH Victory e. Vitalis/ Rosevelt er et hingsteføl, for han har et maskulint udtryk, stor udstråling og fremragende gangarter. I stammen finder man flere sportsheste.

Se video af TH Victory her:

Kat. 455 Ferrari Khan e. Freestyle/ Franklin er et herligt, udtryksfuldt hingsteføl med et særdeles godt bevægelsesforløb i alle tre gangarter. Han er udtaget til KRAFFT Eliteskue, og i hans stamme er der medaljehopper og sportsheste.

Se video af Ferrari Khan her:

Kat. 451 Gørklintgårds Masetto e. Gørklintgårds Million/ Blue Hors Zack er et hingsteføl med et maskulint udtryk og en harmonisk bygning. Han udstråler kvalitet i alle gangarter, og så er han udtaget til KRAFFT Eliteskue. I hoppestammen er en perlerække af topheste, elite- og medaljehopper.

Se video af Gørklintgårds Masetto her:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner