Fürstenball gjorde rent bord igen

07-08-2014 08:11
Avl

Den danskejede avlshingst Fürstenball, der fornyligt dominerede oldenburgerforbundets eliteskue med bl.a. årgangens to bedste hopper, har netop gentaget succesen i hannoveranerforbundet som far til Siegerin og Reservesiegerin 

Copyright Ridehesten.com
Vinderhoppen Fine Lady e. Fürstenball/ Donnerhall/ Landadel.

Hannoveranerforbundets elitehoppeskue hedder Herwart v.d. Decken Schau og finder hvert år sted i Verden dagen før UVM-start. Her mødes de bedste af årgangens hopper, der er indstillet til statspræmie. Som vi kender det fra Danmark, er hopperne disciplinopdelt og fremstilles i henholdsvis springbetonede og dressurbetonede hopper.

I øjnefaldende var det i år, at oldenburgerhingsten Fürstenball e. Fürst Heinrich/ Donnerhall havde intet mindre end ni hopper udtaget og var dermed årgangens dominerende faderhingst. Dressurhopperne blev fremstillet i fem hold à ca. 12 i hver, og Fürstenballdøtrene var fordelt på to hold, hvor de i det ene stod som i spidsen som 1A og 1B og i andet hold gik som 1A, 1B og 1C.

Finaleringen bestod af fem 1A-hopper, altså vinderen fra de fem ringe, så her var Fürstenball repræsenteret af to døtre, og disse to hopper blev kåret som årets bedste og andenbedste i hannoveranerforbundet. En usædvanlig avlspræstation set i lyset af, at hingsten også havde årgangens to bedste døtre i oldenburgerforbundet for to uger siden.

 

Springning

Siegerstute: Concordia e. Cloney/ Landclassic
Reservesiegerin: Can Caipina e. Canstakko/Cheenook

 

Dressur

Siegerstute: Fine Lady e. Fürstenball/Donnerhall 
Reservesiegerin: Fannie e.Fürstenball/San Remo 

 

Se resultaterne fra eliteskuet HER
 

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner