Fürsten-Look imponerede i Nürnberger Burg-Pokal

20-12-2020 13:28

Britt Carlsen

Isabel Freese og danskejede Fürsten-Look avancerede til tredjepladsen i finalen i Nürnberger Burg-Pokal på Schafhof, hvor hingsten Destacado FRH havde fundet sig tilpas i sin "egen" ridehal under Matthias Alexander Rath til sejr

Copyright Ridehesten.com
Matthias Alexander Rat og Destacado FRH sejrde på hjemmebane i Nürnberger Burg-Pokal. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Adskillige topheste har "trådt deres barnesko" i den præstigefyldte tyske dressurturnering, Nürnberger Burg Pokal  for dressurheste i alderen 7-9 år og på Prix St. Georges-niveau. På grund af Covid-19 måtte finalen aflyses i Frankfurts store messehal, men istedet blev den flyttet til familien Linsenhoff-Raths private ridecenter Schafhof i Kronberg.

Matthias Alexander Rath red sig ikke op i topkampen på førstedagen, hvor hans 7-årige hingst, Destacado e. Desperados/ Londonderry, bestemt ikke fandt sig hjemme i sin egen ridehal. Den følelse var hingsten kommet over i dag, hvor parret scorede 76,268% til en sikker sejr.

Hans tyske kollega, Dorothee Schneider,  besatte på første- og andenpladsen med to 8-års heste på førstedagen, og igen i dag var hun med i topkampen på den ene, nemlig hoppen Sisters Act e. Sandro Hit/ Royal Diamond, som hun kom ind på andenpladsen med - bedømt til 75,732% Med den imponerende hingst Villeneuve e. Vitalis/ Dancier kunne hun i dag ikke ride med om topplaceringerne. Hingsten var spændt, og det gav sig udslag i små, spændte changementer og fejl i begge serier. De sluttede på 8. pladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese og Fürsten-Look kom i dag ind på tredjepladsen Nürnberger Burg-Pokal. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Til gengæld red norske Isabel Freese en fantastisk tur på den 9-årige hingst Fürsten-Look e. Fürstenball/ Londonderry, der er ejet af danske HP Horses i partnerskab med Paul Schockemöhle. Det blev et imponerende ridt, hvor hingsten fik vist sine tre taktfaste, smidige gangarter for dommerne. Desværre for Isabel kostede både skridt- og galoppirouetterne hende points. Hun og Fürsten-Look kom stærkt igen i changementsserierne, de var snorlige, med store gennemsprungne changementer. I det hele taget var det en meget flot galop-tur parret viste. Når den topmoderne hingst, i den sorte overfrakke, får mere styrke, så skal det blive særdeles interessant at følge dem på deres vej i stor tur. De kom ind på tredjepladsen med 75,683% Isabel Frese placerede sig også på fjerdepladsen med Top Gear OLD e. Totilas/Don Frederico med 75,293%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er to ekstrapræmier til rytterne i finalen i Nürnberger Burg Pokal - den ene for rytterens sæde gik til Isabel Freese, og den anden for den svære tilbagetrædning på midterlinjen gik til svenske Malin Wahlkamp-Nilsson og Dedale de Hus e. Don Juan de Hus, som kom ind på femtepladsen. 

Resultat af klassen.

Man kan følge konkurrencerne på Schafhof på Clipmyhorse.tv. Og så kan du se vinderridtet HER

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner