Frida fejlfri og i front for U21

10-08-2023 19:04

Annika Knudsen Lorentsen

Årets DM og Agria DRF Mesterskaber hos Stutteri Ask er i gang, og de første i aktion i mesterskabssammenhænge var U21-rytterne, som i dag red deres indledende klasse. Her sikrede Frida Munk Lassen sig dagens sejr og dermed er hun videre til lørdagens finale med det bedste resultat

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen med Valerie Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

19 ekvipager mødtes i dag i den indledende runde af Agria DRF Mesterskabs for U21-ryttere hos Stutteri Ask, som blev afviklet på en 145 cm høje bane bygget af Bo Bak Andersen i samarbejde med Erling E. Simonsen og John Nielsen. 

Klassen blev afviklet efter metode C, hvilket betyder, at ekvipagernes fejl omregnes til tid, og vinderen er i sidste ende den med den hurtigste tid uanset om det er med eller uden fejl. De øvrige rytteres fejl beregnes ud fra hvor meget langsommere de er end vindere. De får fejl svarende til deres tid gange 0,5, dvs. at hvis man rider to sekunder langsommere end vinderen, får man én fejl med videre.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen med Valerie Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I dag var der to ryttere der formåede at ride fejlfrit, og det var også dem der endte med de to hurtigste tider, og dermed sikrede sig de bedste placeringer. 

Sejren gik til Frida Munk Lassen med Valerie Ask e. Larimar/ Quite Capitol (opdr. Peder Øllgaard), som red fejlfrit i tiden 75,29 sekunder. Med dagens sejr har hun redet sig videre til finalen med et fejlfrit resultat. Valerie Ask er jo en hest som er opvokset på Stutteri Ask, så det var ganske vante omgivelser for dagens vinder.

– Jeg var lidt nervøs da, jeg red ind i dag, og så er det dejligt at sidde på en hest som Valerie, som springer så godt, forklarer Frida, som i videoen HER fortæller mere om dagens ridt og om planen for lørdagens finale. 

Copyright Ridehesten.com
Theodor Wildfang Just Linde med Kristal. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Andenpladsen i dag gik til Theodor Wildfang Just Linde som i dag red fejlfrit med Kristal e. Callahan/ Concorde i tiden 76,45 sekunder. Han var dermed 1,16 sekunder langsommere end Frida og går derfor videre til finalen med blot 0,58 fejl. 

På tredjepladsen blev det Josefine Sandgaard Mørup med Riddle Quiz e. Amarone/ Quite Easy (opdr. Ditte Mørup), som i dag fik et nedslag og endte med en tid på 79,72 sekunder. Hun har dermed 2,21 fejl med til på lørdag. 

Copyright Ridehesten.com
Josefine Sandgaard Mørup med Riddle Quiz. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Fjerdepladsen blev i dag Cecilie Kjær med U Amon Z e. Uriko/ Darco (opdr. Ulrik Kjær), mens Emilie Mosegaard Christiansen med Syvhøjegårds Enzo e. Chandler/ Carano (opdr. Niels Osterland) tog femtepladsen. 

Resultat fra i dag. 

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen