Dramatik og spænding skal til OL i 2020

13-11-2015 11:10

FEI præsenterer efter deres generalforsamling i går interessante konkurrenceændringer for dressur, springning og military, som skal gøre ridesporten endnu mere dramatisk og spændende til OL i Tokyo 2020 

Copyright Ridehesten.com

FEI har ved deres generalforsamling i San Juan med formand Ingmar De Vos i spidsen for mødet med det Nationale Rideforbund drøftet radikale ændringer til konkurrenceformen ved de Olympiske Lege.  Ændringerne skal gøre hestesporten mere interessant som konkurrencedisciplin og dermed tiltrække sig mere opmærksomhed under legene.

- Vi er nødt til at drage mere nytte af den spænding og det drama, der omfatter vores sport. Det skal blive nemmere at forstå den, at tiltrække yngre og større publikum, blive mere ’tv-venligt’ samt repræsentere flere nationer i sporten, siger formanden for FEI.

Copyright Ridehesten.com

Agendaen for de Olympiske Lege i Tokyo i 2020 er altså at gøre ridesporten mere begivenhedsrig. Det drejer sig om de tre ridediscipliner: springning, dressur og military. Det nye forslag for dressuren er bl.a., at der skal være plads til 15 deltagende hold og derudover 15 yderligere individuelle atleter, hvorefter de 18 bedste igennem indledende kvalifikationsrunder går videre til finalen. I military vil dressurdelen blive kortere, så den kan afholdes på én dag, dog vil alle tre dele af disciplinen blive fastholdt for at bevare essensen i konkurrencen.

I springning vil der være 20 hold og 15 individuelle ryttere med omspringningsrunder for både hold og individuelle. Hvis guldet afgøres i omspringningen, skal alle tre hold/ryttere konkurrere imod tiden, den hurtigste tid vil vinde. Den individuelle springning vil blive brugt som kvalifikation i holdkonkurrencen og sende de bedste seks eller syv hold videre til holdfinalerne. Der skal så være potentiale for at have tre holdmedlemmer på banen samtidig, hvor de så springer banen én efter én, så holdets resultat straks kan afgøres.

FEI vil dog præsentere en mere detaljeret ændringsplan, når de igen mødes den 4.-5. april til FEI Sports Forum 2016 i Lausanne. Herefter vil de nye ændringer og tiltag afgøres med en afstemning til generalforsamlingen 2016 i FEI.  

/Pressemeddelelse

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner