Fremragende føl under hammeren

25-05-2018 11:01
Avl

Under det internationale stævne Equitour Aalborg har arrangørerne samlet en fremragende kollektion af velgående føl, som sættes under hammeren lørdag den 26. maj. Første udgave af Nordic International Sales i 2017 blev en bragende succes også med en sensationel kollektion af føl, der blev solgt for utrolig flotte priser

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 26. maj 2018 kl. 20.00 afholdes Nordic International Sales (NIS) sponsored by Stutteri EVO under det internationale dressur- og springstævne Equitour Aalborg på Helgstrand Academy i Uggerhalne Rideklub. Her samles eliten af føl på tværs af flere avlsforbund til et brag af en auktion.

Sidste år slog Nordic International Sales de europæiske rekorder for toppris og gennemsnitspris på følauktioner, og igen i år udbyder NIS en kollektion af føl i exceptionel klasse. Blandt dem er en helsøster til det hoppeføl, der sidste år blev Europas dyreste til en hammerslagspris på 150.000 euro og senere blev Årets Dressurbetonede Hoppeføl 2017 i Dansk Varmblod. Helsøsteren, Faretti II e. Franklin/Don Frederico (opdr. Henrik Hansen, Solrød), er i lige så høj klasse med fremragende type og bevægelser i en liga for sig. Det bliver spændende at se, om dette klasseføl forbliver på danske hænder, eller om kunder fra udlandet trækker det længste strå.

Og Faretti II er slet ikke det eneste føl i international særklasse. Fra samme avler kommer et hoppeføl, Fellini e. Franklin, hvor moderen Souvenir er en hoppe med en fuldstændig unik afstamning, idet hendes forældre er de to eneste tredobbelte verdensmestre i historien, nemlig Sezuan og Fiontini. Det er en af de stærkeste præstationsafstamninger, man overhovedet kan finde, og en hoppestamme i international topliga.

Føllene i dette års auktionskollektion har for manges vedkommende imponerende præstationsafstamninger bag sig. Faderhingstene til de 22 føl er Franklin (9), Vitalis (2), Revolution (2), Bonds (1), Floriscount (1), Ibiza (1), Quaterhit (1), Sezuan (1), Fallstaff (1), Danone I (1), Valverde (1) og Millennium (1).

Copyright Ridehesten.com
Føl nr. 9 Valvera.

To nye føl til Nordic International Sales

Et af de mest spektakulært gående føl og det dyreste hingsteføl på sidste års auktion var Tophøjs Ferrari e. Floriscount/Tailormade Temptation (opdr. Anette Nilausen og Niels Jørgen Johansen), der blev solgt til den internationale Grand Prix-rytter Cathrine Rasmussen. Hans helsøster og endnu et føl af samme stamme er i sidste time udtaget til auktionen. De to føl har samme mormor som den tidligere danske championatsvinder, Rockson, der nu i en alder af 7 år allerede har flere internationale sejre i Intermediaireklasser.

Det betyder at følkollektionen til Nordic International Sales er helt komplet, og der udbydes en eksklusiv kollektion af yderst attraktive og interessante føl med en formodet lovende fremtid i dressursporten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele kollektionen kan ses HER.

Lørdag kl. 12.00 bliver auktionsføllene præsenteret og livestreamet på Zibrasport, ligesom selve følauktionen kl. 20.00 også bliver livestreamet på Zibrasport via linket HER.

Copyright Ridehesten.com
Føl nr. 12 Brix Falcon.

Dressuropvisning med Severo og Fiontini

Publikum kan se frem til en dressurmæssig stor oplevelse søndag den 27. maj under Equitour Aalborg, for umiddelbart efter Helgstrand Dressage hingstefremvisning vil Severo Jurado López ride Grand Prix-øvelser på den tredobbelte UVM-vinder Fiontini.

DV-hoppen Fiontini har, helt sensationelt, vundet verdensmesterskabet for unge dressurheste som 5-, 6- og 7-års under den spanske OL-rytter Severo Jurado López, der rider for Helgstrand Dressage. 8-årige Fiontini e. Fassbinder/Blue Hors Romanov (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen) ejes i et partnerskab af Stutteri EVO i Vejen og Helgstrand Dressage ved Vodskov, og det er OL 2020 i Tokyo som er det overordnede mål for ekvipagen.

– Der er næppe nogen tvivl om, at Fiontini er en hest i særklasse, og at hun besidder alle de kvaliteter, der skal til for at være med i verdenseliten, fortæller Andreas Helgstrand. Han vil kommentere Severos ridt på Fiontini for publikum, og forklare om kvaliteten og udførelsen af de øvelser hoppen viser på banen.

/Pressemeddelelse.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen